ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ

Την παρέμβαση και την έντονη αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία προκάλεσε σημερινό πρωτοσέλιδο της αυστριακής εφημερίδας “Χόιτε”, σύμφωνα με το οποίο η Ικαρία επιθυμεί την “απόσχισή” της από την Ελλάδα και την “προσάρτησή” της στην Αυστρία.

Το απαράδεκτο δημοσίευμα μάλιστα πήρε έκταση και σε πολύ λίγο χρόνο “ανέβηκε” σε όλες τις σελίδες των αυστριακών ΜΜΕ ακόμα και από την ιστοσελίδα της αυστριακής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο θόρυβος που ξέσπασε οδήγησε την ελληνική πρεσβεία στο να εκδώσει ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι “η Ικαρία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και δεν υπάρχει καμία λήγουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο νησί”.

Στις 17 Ιουλίου 2012 γιορτάζεται η 100η επέτειος της επανάστασης, με την οποία το νησί του Ανατολικού Αιγαίου, η Ικαρία, απέκτησε την ανεξαρτησία της από το οθωμανικό κράτος. Με τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923, επιβεβαιώνεται στο άρθρο 12 ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Ικαρία, ανήκουν στην Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα της “Χόιτε”, με τίτλο “Χρεωκοπημένοι Έλληνες – Το πρώτο νησί διακοπών θέλει να ανήκει μελλοντικά στην Αυστρία” και υπέρτιτλο “Πρωτάκουστο πολιτικό γεγονός: Η Ικαρία σχεδιάζει δημοψήφισμα για απόσχιση από την Αθήνα”, υποστηρίζεται πως στην Ικαρία, οι κάτοικοί της με τον δήμαρχό της Χριστόδουλο Σταφρινάδη, εξαιτίας της δυσαρέσκειας με την Αθήνα, θέλουν να προσαρτηθούν στην Αυστρία.

Παρατίθενται μάλιστα στοιχεία του “αυστροελληνικού καλοκαιρινού παραμυθιού”, δηλαδή του νησιού με τα 255 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, τις “θαυμάσιες παραλίες”, τη μέση ετήσια θερμοκρασία των 19 βαθμών, τους 9.000 κατοίκους του “που τώρα κηρύσσουν επανάσταση” λέγοντας δημόσια “Αντίο Αθήνα, θα πάμε στην Αυστρία”.

ΠΗΓΗ NewsBomb.gr