ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ:”…ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΕΘΙΣΜΟ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ…”

Νικολούλη. Αγγελική Nικολούλη. Όπως λέμε Bond.James Bond. Bεβαίως, κι ένας τίτλος δεν είναι αρκετός για τη δυναμική της Αγγελικής, με τα ρεκόρ Γκίνες. “Ο Ηρακλής Πουαρό”, “η μις Μαρπλ”, ειναι χαρακτηρισμοί που δείχνουν ότι τίποτα δε μένει στο σκοτάδι, όταν η Νικολούλη είναι παρούσα. Φως στο σκοτεινό τούνελ της ζωής πολλών ανθρώπων, έχει ρίξει η δημοφιλής δημοσιογράφος, εξιχνιάζοντας δεκάδες δολοφονίες και εκατοντάδες εξαφανίσεις. Η τεράστια εμπειρία της στα μυστηριώδη σενάρια ζωής, έχουν οδηγήσει δυο καναλάρχες να ερίζουν για την απόκτηση της κοινωνικής εκπομπής, από τη νέα σεζόν. Οσο καιρό βρισκόταν εκτός τηλεόρασης η Ελληνίδα μις Μαρπλ, φώτισε μια άλλη πτυχή, αυτή τη φορά του εαυτού της και απόκτησε επάξια τον τίτλο της συγγραφέως. Το πρώτο από μια σειρά αστυνομικών βιβλίων, που γράφει η Αγγελική Νικολούλη, ήδη κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις Καστανιωτη, και θεωρείται στον δεύτερο μήνα της ζωής του, ένα απ τα πιο ευπώλητα βιβλία του καλοκαιριού. “Ονειρεύτηκα τον δολοφόνο σου” και η μις Μαρπλ γίνεται ο “ήρωας του εαυτού της”. Η ίδια η Άγκαθα Κρίστι…

* Οφείλω να ομολογήσω πως το πρώτο σας βιβλίο, “Ονειρεύτηκα τον δολοφόνο σου” είναι τόσο συγκλονιστικό που διαβάζεται μέσα σε λίγες ημέρες. Θα ακολουθήσουν κι άλλα;
“Είναι το πρώτο από μια σειρά αστυνομικών θρίλερ. Πρόκειται για αληθινές ιστορίες με τις οποίες έχω ασχοληθεί τηλεοπτικά εις βάθος. Εκδοτικά, δείχνω αυτές τις ιστορίες, μαζί με όλο εκείνο το παρασκήνιο, τις άγνωστες πτυχές, που δεν μπορεί να δώσει η τηλεόραση”.

* Ίσως είστε απ τις ελάχιστες συγγραφείς, που δεν νιώσατε την ανάγκη να εμπλουτίσετε με μυθοπλασία την ιστορία.
“Πράγματι οι ιστορίες αυτές με τις οποίες ασχολούμαι, έχουν τόσα απίστευτα παιχνίδια ζωής, που η οποιαδήποτε φανταστική μυθοπλασία, ωχριά, μπροστά τους”.

* Είστε ο Ηρακλής Πουαρό, η μις Μαρπλ. Τώρα θα λέγαμε ότι είστε η Αγκαθα Κρίστι. Νιώθετε συγγραφέας;
“Δεν το βλέπω έτσι. Το γεγονός ότι έγραψα το πρώτο μου βιβλίο, δεν σημαίνει ότι έγινα και συγγραφέας, με τη βαθύτερη έννοια, την πραγματική έννοια του όρου. Πάντα αισθάνομαι μια ρεπόρτερ, που καλύπτει αυτά που συμβαίνουν στο αντικείμενό μου κι έχω την τύχη να “κάλυπτε δημοσιογραφικά” τ’ αληθινά σενάρια ζωής σε τόσο δύσκολες υποθέσεις. Η ίδια η ζωή, μου προσφέρει αστυνομικά θρίλερ κι αυτό το θεωρώ μαγικό”.

* Η τηλεόραση σας λείπει; Και δεν εννοώ η τηλεόραση αν σας έλειψε ως προβολέας και φως αλλά αν σας έλειψε η κοινωνική βοήθεια, ως συνανθρώπου προς συνάνθρωπο…
“Με αυτό το σκεπτικό, πράγματι μου έχει λείψει πολύ. Μου λείπει η προσφορά, η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο. Ειδικά σήμερα που ο κόσμος έχει τεράστια προβλήματα και οι υποθέσεις λιμνάζουν, θα έλεγα ότι με αυτή την έννοια η τηλεόραση μου έχει λείψει. Όμως ποτέ δεν είχα εθισμό στο γυαλί. Και τούτο το συνειδητοποιώ μετά από δεκαεπτά χρόνια που οι συγκυρίες μ’ έκαναν να βγω εκτός τηλεόρασης”.

* Στο συρτάρι σας υπάρχουν πολλές υποθέσεις. Υπάρχουν και προτάσεις από κανάλια για την προβολή της εκπομπής;
“Οπως ξέρετε το μπάτζετ είναι μεγάλο. Κοιτάμε τι θα περικόψουμε ώστε να βγει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Να δούμε ποιες απ’ όλες τις συζητήσεις, στο τέλος θα καρποφορήσει…”.

* Η οικονομική κρίση, σας έχει φέρει πολλές υποθέσεις;
“Συνεχώς καταφθάνουν εξαφανίσεις. Καταρχήν η κρίση φέρνει ψυχολογικά προβλήματα. Το επόμενο είναι η εξαφάνιση. Υπάρχουν υποθέσεις όπου οι Αρχές τα μπερδεύουν. Οι αυτοκτονίες έχουν φθάσει στο έπακρον. Ως εκ τούτου, μια εκπομπή σαν το “Φως στο Τούνελ” σαφώς και θα είναι πολύ χρήσιμη”.

* Πώς πιστεύετε ότι θα βγούμε απ’ το… θρίλερ της οικονομικής κρίσης;
“Να μαζέψουμε τα πορτοφολάκια μας γιατί αλήθεια είναι ότι ξοδεύαμε περισσότερα απ’ αυτά που βγάζαμε. Σίγουρα και οι πολιτικοί, οι οποίοι έχουν φάει τα χαστούκια και τους, επιβάλλεται να σχεδιάσουν πώς επιτέλους θ’ αναπτυχθεί αυτός ο τόπος. Αν δεν έλθει ανάκαμψη μην περιμένετε βελτίωση”.

* Εσείς τώρα το καλοκαίρι πώς… βελτιώνετε τη σιλουέτα σας;
“Με πολλές ώρες κολύμπι”.

Πηγή: Αδέσμευτος Τύποσ και στη δημοσιογράφο Αθηνά Στάμου