ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΡΝΟ

Εκτός από την ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου, οι κάτοικοι τους Λος Αντζελες θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα γίνει υποχρεωτική η χρήση προφυλακτικών στις ταινίες πορνό που γυρίζονται στην κομητεία του Λος Αντζελες, αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Los Angeles Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ιδρυμα Υγειονομικής Περίθαλψης AIDS του Λος Άντζελες συγκέντρωσε περισσότερες από 370.000 υπογραφές σε μια αίτηση που ζητεί να τεθεί το θέμα στην ψηφοφορία του Νοεμβρίου ξεπερνώντας έτσι το όριο των 320.000 υπογραφών που απαιτούνται για έγκριση.

Τον Ιανουάριο, οι αρχές της πόλης του Λος Αντζελες ζήτησαν την χρήση προφυλακτικών σε όλες τις ταινίες πορνό που γυρίζονται στην πόλη αφού προηγήθηκε η συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού υπογραφών από το Ίδρυμα ώστε να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία στο πλαίσιο έκτακτης εκλογικής διαδικασίας.

Η απόφαση τέθηκε σε ισχύ τον Μάρτιο, αλλά η πόλη εξακολουθεί να εξετάζει τρόπους εφαρμογής της, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Μάρτιο ανάμεσα σε 1.000 πιθανούς ψηφοφόρους έδειξε ότι το 63% θα στήριζε το μέτρο.

Η κομητεία του Λος Αντζελες θεωρείται η«Μέκκα» της αμερικανικής βιομηχανίας πορνό. Πολλοί παραγωγοί αυτού του είδους των ταινιών αντιτίθενται στην χρήση προφυλακτικών ισχυριζόμενοι ότι το κοινό θέλει να βλέπει σκηνές σεξ στις οποίες δεν λαμβάνονται προφυλάξεις. Οι ίδιοι, μάλιστα, θεωρούν ότι αν το μέτρο ισχύσει πολλές εταιρίες παραγωγής ταινιών πορνό θα φύγουν από την περιοχή.

Πηγή: το Εθνος