Ο ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΚΟΤΙΝΟΣ ΘΑ ΣΤΕΦΑΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Κότινο (κλαδί ελιάς), με το οποίο στεφανώνουν τους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων, θα έχει στις αποσκευές της η ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα που αναχωρεί αύριο το μεσημέρι για το Λονδίνο.

Ο κότινος προέρχεται από την “μνημειακή” ελιά των Βουβών του δήμου Πλατανιά Χανίων και, όπως ανακοίνωσε ο δήμος, θα συνοδεύσει την Ολυμπιακή Ομάδα, έπειτα από την αποδοχή σχετικού αιτήματός του από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κότινος από τη “μνημειακή” ελιά Βουβών πρόκειται να συντροφέψει την Ολυμπιακή Ομάδα στο ταξίδι της για το Λονδίνο ενόψει των ΧΧΧ Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και κατά τη διάρκεια της παρέλασης της Ομάδας στην τελετή έναρξης των αγώνων, στέλνοντας έτσι σε όλο τον κόσμο ένα μήνυμα ειρήνης, συναδέλφωσης και αρμονικής συνύπαρξης των λαών.

Ο κότινος θα παραδοθεί σήμερα, Δευτέρα, στις 2 μετά το μεσημέρι από το δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, λίγο πριν από την αναχώρηση της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου θα πραγματοποιηθεί μικρή εκδήλωση για τον αποχαιρετισμό της Ολυμπιακής Ομάδας.

Το δέντρο έχει ανακηρυχθεί ως μνημείο της φύσης, ενώ με κότινο από το δέντρο αυτό, που κόπηκε με ειδικές τελετές, στεφανώθηκε ο πρώτος νικητής του Μαραθωνίου ανδρών κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Το δέντρο επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ενώ στον χώρο έχει δημιουργηθεί και μουσείο ελιάς.