ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Date

Υπάρχουν άνθρωποι με μικρό πρόβλημα που μπορούν χωρίς τα γυαλιά τους. Άλλοι πάλι, δεν βλέπουν την τύφλα τους. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία… τότε μάλλον δεν πάτε πουθενά χωρίς τους φακούς επαφής σας. Ακόμη και στην παραλία κρίνονται απαραίτητοι. Τι γίνεται όμως κατά τη διάρκεια του μπάνιου στη θάλασσα;

Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα μολύνσεων των φακών επαφής από τη θάλασσα, αρκεί βέβαια το νερό να είναι καθαρό και να μην μπάινουμε με ανοιχτά μάτια. Οι πολλες βουτιές ακόμη και με κλειστά μάτια δεν είναι ό, τι καλύτερο εφόσον το αλάτι ξηραίνει και ερεθίζει. Αν φοράτε τους φακούς σας, και βουτάτε στο νερό, υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού και τραυματισμού ακόμη του κερατοειδούς, εφόσον ο φακός αφυδατώνεται και σκληραίνει. Αν το κάνετε και ενοχληθείτε μετά καλύτερα να αφαιρέσετε τους φακούς.

Ακόμη καλύτερα χρησιμοποιείστε ημερήσιους φακούς για τα μπάνια στη θάλασσα μιας και ο κίνδυνος να σας φύγουν δεν είναι… μικρός! Στην περίπτωση της πισίσνας, η κατάσταση είναι λίγο χειρότερη εξαιτίας του γλυκού νερού και του χλωρίου που ευνοούν μολύνσεις και λοιμώξεις… Εδώ θα λέγαμε να μην το δοκιμάζετε με τη μουρίτσα μέσα- ούτε για αστείο!

ΠΗΓΗ Queen.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα