banner ad

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

. August 11, 2012 . 0 Comments
{}
250 γρ. πουρές από ροδάκινα
70 γρ. ζάχαρη
5 γρ. ποτό (π.χ.grand marnier)
14 γρ. φύλλα ζελατίνης
200 γρ. σαντιγί ζωική (μισοχτυπημένη)
100 γρ. sστραγγιστό γιαούρτι


Ξεφλουδίζετε τα φρούτα, τα πολτοποιείτε και τα βάζετε με την ζάχαρη
να φτάσουν μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού.

Έχετε βάλει ήδη σε κρύο νερό τις ζελατίνες για να μαλακώσουν και αφού έχει ζεσταθεί το μίγμα του φρούτου το αφαιρείτε από την εστία και προσθέτετε στραγγισμένες καλά τις ζελατίνες.

Ανακατεύετε και περιμένετε να κατέβει η θερμοκρασία ώστε το μίγμα να είναι χλιαρό.

Σ’ αυτό το σημείο προσθέτετε το ποτό ανακατεύετε απαλά το μίγμα του φρούτου με το γιαούρτι και τέλος αναμειγνύετε απαλά με την σαντιγί.

Το σερβίρετε άμεσα σε φόρμες της αρεσκείας σας και τ’ αφήνετε στο ψυγείο να πήξουν 2 με 3 ώρες.

Όταν κρυώσει το γλυκό αναποδογυρίζετε τη φόρμα και σερβίρετε.

Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο άλλο φρέσκο φρούτο όπως γιαρμάδες, κεράσια ή βανίλιες.

ΠΗΓΗ Vita.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *