banner ad

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΑΡΝΙ

. September 9, 2012 . 0 Comments

Υλικά

500γρ. Χυλοπιτάκι
500γρ. κρέας αρνιού
½ ποτηράκι ελαιόλαδο
½ κγ κοφτό κανέλα
½ κγ κοφτό μπαχάρι
½ κγ κοφτό μοσχοκάρυδο
2 κγ πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι μυζήθρα τριμμένη

Εκτέλεση

Αρχίστε ανακατεύοντας τα μπαχαρικά σε ένα μπωλ. Στη συνέχεια κόβετε το κρέας σε μερίδες και το σωτάρετε στο ελαιόλαδο.

Προσθέτετε τα μπαχαρικά, τον πελτέ ντομάτας και 8 ποτήρια ζεστό νερό. Βράζετε για 40′. Μεταφέρετε όλα τα υλικά σε ένα πυρέξ και τα βάζετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 C.

Όταν πάρει βράση, ρίχνετε το χυλοπιτάκι και σβήνετε τον φούρνο. Μετά από 10′ βγάζετε το ταψί και σερβίρετε, πασπαλίζοντας (αν θέλετε) με μυζήθρα.

ΠΗΓΗ. Queen.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *