ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΗΓΑΣ: “… Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΛΟΓΙΑ, ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ!…”

Ο πολυπράγμων σεναριογράφος και σκηνοθέτης Αλέξανδρος Ρήγας μιλά για το μέλλον της τηλεόρασης, την «παραμύθα» που έζησε κι ο ίδιος στα χρυσά χρόνια της μικρής οθόνης και προδίδει τις εξελίξεις στη σειρά «Το αμάρτημα της μητρός μου».

Τα περασμένα χρόνια υπήρχε τηλεοπτικός οργασμός πριν από την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν. Σήμερα υπάρχει «νέκρα». Περίμενες ότι θα εξελίσσονταν τόσο άσχημα τα πράγματα;

Πριν που γυρίζονταν σαράντα σειρές, εκ των οποίων οι πιο πολλές στο πόδι, ήταν εξαιρετικά και τώρα είναι άσχημα; Υπήρχε ποσότητα, ναι! Υπήρχε όμως και ποιότητα; Μήπως αυτή η κρίση που χτύπησε και την τηλεόραση, λειτουργήσει στο να ξεκαθαρίσει το «τοπίο» και να ανέβει ο πήχης; Μήπως σ’ αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα μας δοθούν μηνύματα για να γίνουμε όλοι μας καλύτεροι; Είναι σοκαριστικό ότι όλο αυτό έγινε απότομα. Κανείς μας δεν περίμενε αυτήν την καταιγίδα!

Λένε κάποιοι ότι από καιρό φαινόταν πως έρχεται…

Δεν ανήκω σ’ αυτούς. Ανήκω στους άλλους που έφαγαν την «παραμύθα» κι έζησαν σ’ αυτήν. Ημουν παιδί και της «παραμύθας» και του «συστήματος». Δεν περίμενα ότι θα με ξυπνήσουν απ’ αυτό. Ολα έγιναν απότομα και περάσαμε από το παραμύθι στο θρίλερ!

Εκανες ακριβές παραγωγές και πήρες καλά λεφτά…

Πήρα πολύ καλά λεφτά και νόμιζα κι εγώ, όπως πολλοί άλλοι, ότι αυτό θα το έχουμε για πάντα. Οπως ερχόντουσαν, όμως, έφευγαν τα χρήματα! Και μετά… ξυπνήσαμε! Εσφαλα κι εγώ, μέτρησα τα πράγματα λάθος.

Η μεγαλύτερη ευλογία, το αμάρτημα στον έρωτα!

Αμαρτήματα-σφάλματα υπάρχουν πολλά και στον έρωτα…

Το αμάρτημα στον έρωτα είναι και η μεγαλύτερη ευλογία! Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο και πιο μαγικό στον έρωτα από το σφάλμα, από το να κάνεις το απόλυτο λάθος…

Οι έρωτες μετ’ εμποδίων, όπως αυτός του Στέφανου και της Κάτιας, των βασικών πρωταγωνιστών στο «Αμάρτημα της μητρός μου», ιντριγκάρουν το κοινό;

Η μεγαλύτερη ευλογία, το αμάρτημα στον έρωτα!

Οπως και στη ζωή, νομίζω. Οι έρωτες που «καίνε» το μυαλό και την ψυχή μας, που μας ταλαιπωρούν, είναι και οι πιο σημαντικοί και μας εξιτάρουν. Ο,τι μας ταλαιπωρεί είναι αυτό που μας βαραίνει. Και όπως λέει και ο Χριστιανόπουλος, «Εκείνοι που μας πόνεσαν, βαραίνουν πιο πολύ…».

Ο Στέφανος και η Κάτια θα έρθουν πολύ πιο κοντά στον δεύτερο κύκλο;

Ο Απόστολος …ο γιος του Στέφανου… ξαναβρίσκει τη γυναίκα που του σφράγισε τη ζωή και τον πιάνει στα πράσα η Ελενα και τον χωρίζει. Τότε είναι που μοιάζουν να γίνονται καλύτερα όλα για τον έρωτα των… μεγάλων, αλλά θα έρθουν κι άλλες ανατροπές κι εκπλήξεις!

Η μεγαλύτερη ευλογία, το αμάρτημα στον έρωτα!

Και έμοιαζαν τόσο καλά ο Αποστόλος με την Ελενα…

Εμοιαζαν, αλλά δεν ήταν! Το καταλαβαίνει εκείνος με το που γυρίζει η πρώην του. Μια ματιά της και γυρνάει πίσω στο λάθος.

Κάνατε γυρίσματα τον Ιούλιο, σταματήσατε και τώρα επιστρέφετε;

Γυρίσαμε δύο, θα κάνουμε και άλλα έξι και μετά περιμένουμε να δούμε αν θα προστεθούν κι άλλα …είμαστε σε συζητήσεις…

Με το θεατρικό «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» τι συνέβη;

Το ανέβασμα αυτό απαιτούσε μια υπερπαραγωγή που ήταν δύσκολο να γίνει σε τέτοιες εποχές. Το έργο που γράψαμε με τον Δημήτρη Αποστόλου, απαιτούσε είκοσι δύο ηθοποιούς, ογδόντα δύο σκηνικά κι ήταν απαγορευτικό κάτι τέτοιο τώρα.

Το μιούζικαλ που θα κάνατε με τον Αποστόλου για τη Δέσποινα Βανδή γιατί τσάκισε;

Δεν… τσάκισε κάτι, απλά δεν έγινε. Αυτή ήταν η απόφαση της «Ελληνικής Θεαμάτων» και ήταν κάτι απολύτως σεβαστό…

Ο Αλέξανδρος Ρήγας, παράλληλα με το «Αμάρτημα…», θα ξεκινήσει πρόβες για το θεατρικό που έγραψε με τον Δ. Αποστόλου με τίτλο «Τα παιδιά θα ‘ρθουνε στις οκτώ». Μέσα στη σεζόν θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη η περσινή επιτυχία «Ζείτε Παίδες Ελλήνων»

Ημουν παιδί και της «παραμύθας» και του «συστήματος». Δεν περίμενα ότι θα με ξυπνήσουν απ’ αυτό. Ολα έγιναν απότομα και περάσαμε από το παραμύθι στο θρίλερ!

Πηγή: Εθνοσ και στον δημοσιογράφο Βασίλη Μπουζιώτη