ΚΩΣΤΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ: “ΔΟΚΙΜΑΖΩ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΟΥ!”

Μετά την καλοκαιρινή του περιοδεία, ο Κώστας Μαρτάκης ετοιμάζεται για τον χειμώνα. Μαζί με τον Γιάννη Πλούταρχο θα εμφανιστεί σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ολοκληρώνει τον νέο του δίσκο, ενώ αποκαλύπτει πως έχει δεχτεί και τηλεοπτική πρόταση!

Eπειτά από μια κουραστική σεζόν ακολούθησε μια περιοδεία στην Ελλάδα ενώ το τραγούδι σου «Mamacita Buena» είναι νούμερο 1 στα charts. Τι σου έμεινε από το καλοκαίρι;

Εκανα μια περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας και σε ορισμένες του εξωτερικού που πήγε πολύ καλά. Ηταν ένα κουραστικό καλοκαίρι με πολύ τρέξιμο, αλλά με επιβράβευσε ηθικά. Αυτό που δεν μπορώ να ξεχάσω ήταν τα λόγια του κόσμου, που μου έλεγαν ότι μαζί μου ξεχάστηκαν λιγάκι από τα προβλήματα.

Στον νέο σου δίσκο, μαθαίνω, κάνεις στροφή σε άλλα είδη μουσικής…

Η στροφή δεν θα είναι… φουρκέτα! Μεγαλώνω κι εγώ, ωριμάζω. Ετσι και τα τραγούδια μου. Το λαϊκό τραγούδι το αγαπώ και θέλω να δοκιμάσω κι άλλα πράγματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στον δίσκο θα έχει τσιφτετέλια και βαριά ζεϊμπέκικα. Είναι ένας δίσκος πολυσυλλεκτικός με πολλές εκπλήξεις.

Τον χειμώνα θα συνεργαστείς με τον Γιάννη Πλούταρχο;

Ναι, και είναι πολύ μεγάλη μου τιμή. Τον θαυμάζω και εκτιμώ το ήθος του. Χαίρομαι που έπειτα από επτά χρόνια καριέρας συνεργάζομαι με σπουδαίους καλλιτέχνες. Συναντηθήκαμε το καλοκαίρι σε δύο συναυλίες που κάναμε μαζί και δέσαμε από την αρχή. Ξεκινάμε από τη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο στο FIX και έπειτα στην Αθήνα.

Δοκιμάζω τα όριά μου!

Ο κόσμος, όμως, δεν έχει λεφτά για διασκέδαση…

Το γνωρίζω και είμαι από τους τυχερούς που πρόλαβαν να δουλέψουν πενθήμερο το βράδυ. Τώρα οι περισσότεροι δουλεύουμε διήμερο. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασκεδάζει ο κόσμος και να ξεχνιέται.

Τελευταία οι καλλιτέχνες είναι στο στόχαστρο…

Σε προσωπικό επίπεδο ήμουν πολύ σωστός και τυπικός, όπως είναι κι άλλοι, πιστεύω. Είναι λογικό τα βλέμματα να είναι στραμμένα πάνω τους γιατί δημιουργούν πρότυπα. Αν κάποιος είναι σωστός, δεν έχει να φοβάται κάτι, ό,τι και να βγάλουν γι’ αυτόν στη φόρα!

Δοκιμάζω τα όριά μου!

Το «Rent» πήγε πολύ καλά. Σκέφτεσαι να κάνεις πάλι θέατρο;

Είναι πολύ σημαντικό το κομμάτι του μιούζικαλ για μένα παρ’ όλο που δεν θεωρώ τον εαυτό μου ηθοποιό, θέλω να το ξεκαθαρίσω. Δεν έχω κάνει μαθήματα υποκριτικής, ούτε κάποια άλλη σχετική προετοιμασία. Κατάλαβα όμως τι σημαίνει θέατρο επάνω στο σανίδι και το αγάπησα. Ο ρόλος μου ήταν 95% τραγούδι, γι’ αυτό και το έκανα. Αυτό το διάστημα συζητάω για ένα άλλο μιούζικαλ.

Πρόκειται για τους «Δαίμονες»;

Ας το αφήσουμε ανοιχτό. Θα ήταν πάρα πολύ μεγάλη τιμή για μένα. Αυτό σου λέω μόνο…

Τι σου έμεινε από την εμπειρία σου στο «Dancing with the stars ΙΙ»;

Δοκιμάζω τα όριά μου!

Πέρασα πολύ ωραία, κουράστηκα πάρα πολύ. Με βοήθησε στο να βελτιώσω την κινησιολογία μου και την παρουσία μου πάνω στη σκηνή. Και το σπουδαιότερο να μάθω να χορεύω με ντάμα!

Με όλο αυτό το τρέξιμο πώς χαλαρώνεις; Οι δικοί σου άνθρωποι σου κάνουν παράπονα; Τα κορίτσια;

Με τους ανθρώπους που αγαπάς και είναι δίπλα σου πάντα βρίσκεις χρόνο. Τις γιορτές, που δεν μπορώ να είμαι με τους δικούς μου, έρχονται εκείνοι σε μένα. Και τα κορίτσια δεν γκρινιάζουν. Καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η δουλειά μου και δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό το διάστημα είναι η προτεραιότητά μου.

  • «Θεωρώ την τηλεόραση μέρος της δουλειάς μου. Μου έγινε μία πρόταση και τη σκέφτομαι πολύ σοβαρά», λέει ο Κώστας Μαρτάκης. «Μου αρέσει να δοκιμάζομαι, να βλέπω τις αντοχές και τα όριά μου, αλλά θέλω πάντα το κομμάτι μου στην TV να έχει σχέση με το τραγούδι».

Πηγή: Εθνος και στη δημοσιογράφο Νατάσα Παπανικολάου