ΣΑΚΗΣ ΜΠΟΥΛΑΣ: ” ΤΟ LIFESTYLE ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟ…”

Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στο Κιλκίς  αλλά μεγάλωσε στον Πειραιά .Οι γονείς του τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος, εκείνος  όμως είχε αρχίσει από πολύ νωρίς να δουλεύει στο χώρο του τραγουδιού και της υποκριτικής και να αμείβεται. Έχει συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες. Έχει κάνει δυο γάμους και δεν σκοπεύει να κάνει άλλο, μιας και  είναι γεννημένος εργένης!!! Φέτος θα τον δούμε σε μια συνεργασία έκπληξη με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Μιχάλη Χαντζηγιάννη!!!

Τι αγαπάτε περισσότερο,  να παίζετε ή να τραγουδάτε;

Ομολογώ ότι στο τραγούδι έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία,  αλλά και τα δυο ξεκίνησα να κάνω και τα δυο αγαπώ.

Ποιες είναι οι μνήμες και οι μυρωδιές σας από την παιδική σας ηλικία;

Η πρώτη μυρωδιά που μου έρχεται στο μυαλό είναι τα κεφτεδάκια της μάνας μου.  Οι γειτονιές τότε , είχαν μυρωδιές από  τριαντάφυλλα και  γιασεμί. Όσο για τις  εικόνες θυμάμαι έντονα να παίζω ξυπόλυτος με τα άλλα παιδιά και την μάνα μου να μου φωνάζει… και να κοιμόμαστε στρωματσάδα στη  βεράντα.

Τι θυμάστε από τους γονείς σας;

Ο πατέρας μου ήταν πολύ αυστηρός και συντηρητικός  και προσπαθούσε να με μαζέψει γιατί εγώ ήμουν ένα εξαιρετικά ζωηρό παιδί. Ήταν άνθρωποι που είχαν μια βασική μόρφωση.  Ο πατέρας μου ήταν λογιστής και η μητέρα μου είχε τελειώσει το λύκειο.  Μου μάθανε πολλά πράγματα,  ήταν πολύ καλοί γονείς.

Πως αποφασίσατε να ανοίξετε ένα μαγαζί με έπιπλα;

Ήμουν πελάτης σε ένα μαγαζί, όπου  ψώνιζα έπιπλα. Έγινα φίλος -ατυχώς βέβαια- με έναν από τους συνεταίρους,  χρειαζόταν χρηματοδότηση και έτσι αγόρασα το μισό μαγαζί, το 1993. Έτσι μπλέχτηκα με την ιστορία με τα έπιπλα.  Μετά μου άρεσε πάρα πολύ το αντικείμενο, έκανα ταξίδια και διάλεγα έπιπλα. Είναι μια ιστορία πικρή, η οποία τελείωσε μετά από 16 χρόνια και την οποία πληρώνω ακόμα. Είμαι ο άνθρωπος που μπορείς να τον εξαπατήσεις εύκολα. Έκανα μια πολύ υγιή επιχείρηση και στο τέλος έφτασα να πληρώνω ακόμα.

Για όλο αυτό που ζούμε στην Ελλάδα έχουμε μερίδιο ευθύνης;

Πιστεύω ότι γι’ αυτό που συμβαίνει σήμερα, υπήρχε ένα σχέδιο. Υπήρχε μια συνομωσία, που έχει ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια περίπου. Τα πάντα ήταν προδιαγεγραμμένα. Ο κόσμος θεωρώ ότι παρασύρθηκε σε όλο αυτό το παιχνίδι.  Παίξανε πάρα πολύ σημαντικό ρόλο οι τράπεζες, γιατί όταν παίρνει ένας άνθρωπος 600 ευρώ και του λες ότι «κερδίσατε ένα δάνειο 5000 ευρώ και μπορείτε να  το εξοφλήσετε σε 10 χρόνια», πως να μην πέσει στην παγίδα; Δεν μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι η ανεργία σε κάποια χρόνια θα πάει από το 5% στο 35%. Και κάπως έτσι ο κόσμος παρασύρθηκε και η κάθε οικογένεια έχει τρία αυτοκίνητα.  Αρχίσαμε να αγοράζουμε πράγματα που ήταν έξω από τις δυνατότητες μας. Κάθε γειτονιά είχε 15 Καγιέν. Σαν Έλληνες δεν μας έλειπε τίποτα, απλά νομίζαμε ότι μας έλειπε το status και αυτό νομίζαμε ότι θα το καλύψουμε μέσα από ένα αμάξι ή ένα ρολόι. Ξαφνικά στην Ελλάδα κυκλοφορούσαν περισσότερα Καγιέν από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Κάποια στιγμή χάσαμε την μπάλα. Όλοι είχαν λεφτά στην τσέπη τους, αλλά δεν ήταν δικά τους. Έβλεπα κάποιους να φοράνε ρολόγια, που κόστιζε το ένα 35.000 ευρώ.

Τι είναι το Life Style για τον Σάκη Μπουλά;

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, παρότι ήμουν πάντα υπερκαταναλωτικός. Δεν μπήκα στο παιχνίδι αυτό ποτέ, γιατί πάνω απ’  όλα είμαι ένας άνθρωπος που κάνω αυτό που θέλω και όχι αυτό που κάνει συνήθως ο πολύς ο κόσμος. Όλο αυτό το λεγόμενο Life Style το θεωρώ γελοίο και τόσο έξω από εμένα και τόσο ψεύτικο. Τώρα τι να σου πω… είχα πάει διακοπές στην Πύλο, σε ένα καλό ξενοδοχείο και βγήκα το απόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου για να δω πως ήταν και έβλεπα στις 7 το απόγευμα, κυράτσες Ελληνίδες, ντυμένες με λαμέ, για να κάνουν βόλτα μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου για να τις δούνε… στολισμένες σαν λατέρνες.

Η ενασχόληση σας με την πολιτική είναι στα επόμενα σχέδια σας όπως έκανε και ο καλός σας συνάδελφος και φίλος Παύλος Χαϊκάλης;

ΠΟΤΕ!!! Γιατί η πολιτική και όπως ασκείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι κατασκευασμένη και δομημένη λάθος. Δηλαδή, οι πολιτικοί αντί να κάθονται στο σκαμνί, βλέπεις ότι είναι στο απυρόβλητο. Οι πολιτικοί είναι πιόνια που εξυπηρετούν συμφέροντα κάποιων άλλων συγκεκριμένων κέντρων και δεν θα μπορούσα ποτέ να άλλαζα την κατάσταση αυτή. Δεν διαφωνώ με τις επιλογές του Παύλου.  Αυτός είναι υπεύθυνος γι’  αυτό που κάνει. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τελείως διαφορετική γνώμη από εμένα και δεν είμαι εγώ αυτός που θα τους πει τι θα κάνουν.

Τι ακριβώς συμβαίνει με την τηλεόραση; Ζώνες κόβονται, ελληνικά σίριαλ δεν γίνονται και αν γίνονται, οι ηθοποιοί και οι τεχνικοί δεν πληρώνονται.

Τα Μ.Μ.Ε είναι ένα μέσο πολιτικής πίεσης. Δηλαδή, το κάθε κανάλι εξυπηρετούσε με βάση τα συμφέροντα του κάποια πολιτικά συμφέροντα, τα οποία αντίστοιχα εξυπηρετούσαν συμφέροντα οικονομικών παραγόντων. Στο κάθε κανάλι ήταν εμπλεκόμενος ένας εφοπλιστής ή ένας μεγαλοεργολάβος. Από τη στιγμή που έπαψε στην αγορά να υπάρχει «κοκό», έπαψαν να υπάρχουν αναθέσεις δημοσίων έργων… δεν υπήρχε λόγος να υπάρχουν κανάλια. Κάποτε, ένα γνωστό κανάλι, του οποίου ο ιδιοκτήτης χρωστούσε 90 δισ. δρχ και το κανάλι αυτό στήριζε μια συγκεκριμένη πολιτική κατάσταση, όταν ήταν να γίνουν εκλογές έγινε ένα deal του καναλιού με το αντίπαλο κόμμα. Το κόμμα είπε ότι «δεν θα με αντιπολιτευτείς και εγώ θα σου χαρίσω τα 90 δισεκατομμύρια». Γι’  αυτό το λόγο υπήρχαν τα κανάλια.  Ποτέ τα κανάλια δεν περίμεναν να βγάλουν λεφτά από τις διαφημίσεις.

Τι ακριβώς έχει συμβεί με τα χρωστούμενα του 50-50;

Ευτυχώς όχι πολλά.  Βέβαια τα πολλά, είναι σχετικό… Μάλιστα προχθές μου βάλανε ένα αρκετό μεγάλο ποσό από τα χρωστούμενα και πολύ χάρηκα!!!

Σας τηλεφωνούν και σας ζητάνε δανεικά;

Ναι, κάθε μέρα και όποιος μιλάει Ελληνικά. Όποιος έχει την δυνατότητα να συντηρεί ακόμα τρία με τέσσερα σπίτια συγγενικά του, τα οποία αυτή την στιγμή περνάνε πολύ δύσκολα. Μακάρι να το κάνουμε όλοι.

Συμβαδίζει η ηλικία της ταυτότητας σας με την ηλικία που εσείς νοιώθετε;

Οι καλλιτέχνες δεν έχουν την ηλικία που έχουν οι άλλοι άνθρωποι… Νοιώθω περίπου 30 ετών!!!

Όταν βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη τι λέτε;

Τώρα τελευταία δεν το κάνω, γιατί τρομάζω…

Έχετε νοιώσει ότι πολλές γυναίκες σας θεωρούν σέξυ;

Για τα βίτσια του καθενός δεν μπορώ να μιλήσω… Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!!!

Έχετε κάνει δυο γάμους και έχετε δυο διαζύγια. Είχατε μερίδιο ευθύνης;

Μόνο εγώ έφταιγα, γιατί δεν κάνω για γάμους και οικογένειες. Είμαι γεννημένος εργένης,. Μπορεί και να είναι και δικαιολογία, αλλά είναι η αλήθεια μου.

Θα κάνατε ένα τρίτο γόμο;

Α,πα,πα Παναγία μου! Θα ήμουν βλάκας να το ξανακάνω, αφού δεν κάνω γι’ αυτό.

Μετανιώσατε που δεν κάνατε ένα παιδί;

Όχι. Ούτε παιδί, ούτε σκυλί ήθελα να κάνω, γιατί είμαι πολύ αγχωτικός.  Δένομαι πολύ και δεν μπορώ να το διαχειριστώ σωστά. Το ότι δεν έκανα ένα παιδί, ήταν θέμα άγχους και ευθύνης. Θα ήταν η μοναδική μου έννοια κάθε μέρα.  Θα ήμουν καταπιεστικός γονιός.

Φέτος τι ετοιμάζετε;

Θα κάνουμε μια παράσταση με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Θα δείτε μια παράσταση με πολύ απ’ όλα… Ο Μιχάλης είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης και ένα από τα πράγματα που μου έκαναν εντύπωση όταν τον γνώρισα, είναι όταν μας είπε »Το τελευταίο που με ενδιαφέρει ή μάλλον δεν με ενδιαφέρει είναι  τι χρήματα θα πάρω, αλλά θέλω να κάνουμε μια πάρα πολύ καλή δουλειά και να περάσει ο κόσμος καλά και εμείς καλύτερα». Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί μιλάμε για έναν τραγουδιστή που γέμιζε στάδια μόνος του, με χιλιάδες πωλήσεις, που έχει βγάλει πολλά λεφτά από την δουλειά του… Ένα τέτοιο παιδί σου λέει ότι, «με νοιάζει μόνο το αποτέλεσμα και όχι τα λεφτά» και αυτό σε αφοπλίζει. Υπήρξε συντονισμός στο ίδιο μήκος κύματος αυτόματα και χωρίς καμία προσπάθεια. Ένα δεύτερο που με εντυπωσίασε, είναι ότι δεν φοβάται να αυτοσαρκαστεί. Θα δείτε έναν άλλο Μιχάλη!!!

Πηγή: Entertv και στην δημοσιογράφο Ελενα Πολυκάρπου