ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΙΤΙΝΓΚ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ «14α ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ»

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα στα μεγάλα κολυμβητήρια της χώρας δεν έχουν αντίκτυπο μόνο στους αθλητές. H ΚΟΕ προχώρησε αναγκαστικά στη ματαίωση του διεθνούς μίτινγκ κολύμβησης «14α Βενιζέλεια», για το λόγο αυτό.

Ο ελληνικός αθλητισμός ήταν τα τελευταία χρόνια στα… πάνω του. Στα πιο δημοφιλή αθλήματα, ομαδικά και ατομικά, υπήρχε πάντα ανάμεσα στους κορυφαίους κι ένας Έλληνας. Η κολύμβηση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Τα αγωνίσματα της πισίνας έχουν χαρίσει μοναδικές στιγμές στις μεγάλες διοργανώσεις, ενώ η Ελλάδα φιλοξενούσε κάθε χρόνο κάποιους από τους κορυφαίους του αθλήματος στα μίτινγκ που διοργάνωνε.

Όλα αυτά όμως… last year! Η δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα κι ένα από αυτά είναι και το κλείσιμο των κολυμβητηρίων. Γι’ αυτό των Χανίων δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση και η εγκατάσταση στην Κρήτη παραμένει κλειστή, δημιουργώντας μια αλυσίδα άλλων προβλημάτων.

Ένα από τα σημαντικότερα μίτινγκ που επρόκειτο να διεξαχθεί εκεί, τα «14α Βενιζέλεια», το διάστημα 30 Απριλίου με 1 Μαΐου ματαιώθηκε από την ΚΟΕ, αφού το κολυμβητήριο είναι ακατάλληλο με τις παρούσες συνθήκες που επικρατούν. Κι όλα αυτά την ώρα που η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελούσε αγώνα επίτευξης ορίων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης το ερχόμενο καλοκαίρι.

Από την ομοσπονδία ματαιώθηκε επίσης το μίτινγκ «25α Ιωνίδεια», που επρόκειτο να διεξαχθεί στη Νίκαια (8-10 Απριλίου).

πηγή: gazzetta