Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ WOMEX 2012 ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ

Με την  παρουσία 3.500 εκπροσώπων της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας ξεκίνησε την Πέμπτη, 18/10/12 επισήμως στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Μουσική Έκθεση WOMEX- World Music Expo, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Οκτωβρίου.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη(17/10/12),  όπου οι εκθέτες και οι καλλιτέχνες, που εμφανίζονται στη WOMEX 12, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Σαββίνα Γιαννάτου, τους Primavera en Salonico (Ελλάδα), το σχήμα Apsilies (Ελλάδα), ενώ στο αftershow “πρωταγωνίστησε” ο DJ Hot Like Peppa (Ελλάδα).

Στην συνολική διάρκειά της η μεγάλη αυτή μουσική διοργάνωση, που έχει στηθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης HELEXPO A.E , όσον αφορά στην διάρκεια της ημέρας, απευθύνεται στους επαγγελματίες που ασχολούνται με το εμπορικό κομμάτι της world music.Τα βράδια οι πύλες ανοίγουν για το κοινό και στις έξι (6) σκηνές της, θα εμφανιστούν πάνω από 50 μουσικά σχήματα από πέντε(5) ηπείρους.

Η μία δε σκηνή, έχει δημιουργηθεί ειδικά για την περίσταση και με την επωνυμία “CLUB GLOBALKAN”, (Περ.16), δίνει βήμα στις τοπικές δημιουργικές δυνάμεις και σε μουσικούς από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σ’ αυτήν (Περ.16), θα εμφανιστούν σήμερα Παρασκευή 19/10/12,από τις 21.30-01.15τα συγκροτήματα: Babis Papadopoulos (Greece), Café Aman Instabul (Turkey), και Locomondo (Greece).

Αύριο Σάββατο 20/10/12, και την ίδια ώρα, δηλαδή 21.30-1.15, στην νέα Βαλκανική σκηνή της WOMEX, “CLUB GLOBALKAN”, θα παρουσιαστούν τα μουσικά σχήματα: Kotttarashky & The Rain Dogs (Bulgaria), Boban ahd Marko Markovic Orchestra (Serbia) και Gevende (Turkey)

Επίσης στο πλαίσιο του DJ Summit της διοργάνωσης, συνεχίζονται  τα μεταμεσονύχτια «βραδινά κονσέρτα» στο Kitchen Bar,  στην καρδιά του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με επώνυμους Dj’s από: Ελλάδα και Σερβία για σήμερα Παρασκευή 19 και από Γαλλία, Καναδά και Μεξικό, αύριο Σάββατο 20/10

Η προπώληση εισιτηρίων για το ευρύ κοινό συνεχίζεται στα εκδοτήρια της πλατείας Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ διατίθενται και από τα γραφεία της HELEXPOστο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 154).

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν οριστεί στα  17 Ευρώ (ημερήσιο) και 40 Ευρώ (διαρκείας), ενώ για τους φοιτητές είναι 10 Ευρώ (ημερήσιο) και 25 Ευρώ (διαρκείας).