banner ad

ΕΞΩΤΙΚΟ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ

. February 28, 2011 . 0 Comments

ΕΞΩΤΙΚΟ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ

Υλικά

• 1 μεγάλο ώριμο μάνγκος ή 1 κονσέρβα 400 γρ. ανανά

• 1 μεγάλο ώριμο ροδάκινο ή παπάγια

• 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

• 2 κουταλιές ζάχαρη

• 3 κουταλιές κορν φλάουρ

• 8 φύλλα κρούστας

• 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη

• 1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο

Ατομα: Γίνονται 10 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 30′

Χρόνος ψησίματος: 50′

Εκτέλεση

Κόψτε το μάνγκος ή το ροδάκινο σε κομμάτια μπουκιάς. Στραγγίστε τον ανανά και κόψτε τον σε κομμάτια. Ανακατέψτε σ’ ένα μπολ τα φρούτα, που πρέπει να είναι 2 κούπες. Σε λίγο από το ζουμί της κομπόστας, διαλύστε το κορν φλάουρ. Το υπόλοιπο βάλτε το σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, να βράσει. Ρίξτε μέσα το διαλυμένο κορν φλάουρ κι ανακατέψτε επάνω σε μέτρια φωτιά, ώσπου να δέσει η κρέμα. Κατεβάστε τη από τη φωτιά κι αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά. Ρίξτε κι ανακατέψτε το ξύσμα και τα κομμάτια των φρούτων. Σ’ ένα μεγάλο ταψί, μέσα στο οποίο θα ψήσετε το στρούντελ, στρώστε τα φύλλα το ένα επάνω στο άλλο, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Για να τα αλείψετε ομοιόμορφα, βάλτε το λιωμένο βούτυρο σε ψεκαστήρα λαδιού και ψεκάστε τα φύλλα. Απλώστε κατά μήκος της μακριάς πλευράς τα φρούτα. Διπλώστε λίγο τις πλευρές του φύλλου δεξιά κι αριστερά επάνω από τη γέμιση, για να μην τρέξει στο ψήσιμο και τυλίξτε σε ρολό απαλά, χωρίς να πιέζετε πολύ. Γυρίστε το ρολό, ώστε η διπλωμένη άκρη να είναι προς τα κάτω και βουτυρώστε το ελαφρά. Χαράξτε τα φύλλα στην κορυφή, σε 10 κομμάτια. Ψήστε το στους 180 βαθμούς Κελσίου, 50′ ή ώσπου να ροδίσουν καλά τα φύλλα. Πριν το σερβίρετε, πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη. Σερβίρετέ το ελαφρά ζεστό.

Από την Βέφα Αλεξιάδου

Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλιαράκι ΟΙ 20 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ LIGHT ΓΛΥΚΑ.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *