ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΕΤΟΥΝ ΤΟ 25% ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΥΣ

Το 55,4% των ελληνικών νοικοκυριών και το 58,1% των νοικοκυριών στην Ε.Ε. θεωρούν ότι «δεν παράγουν υπερβολικές ποσότητες απορριμμάτων», σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Τα υψηλότερα ποσοστά «παραγωγής απορριμμάτων» παρατηρούνται στη Ρουμανία (74,9%), τη Βουλγαρία (73,5%) και τη Λετονία (72,8%) και τα χαμηλότερα στην Κύπρο (42,6%) και την Ισπανία (46,9%).

Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, οι Ευρωπαίοι υποεκτιμούν και την ποσότητα των τροφίμων που καταλήγουν στα σκουπίδια. Αναλυτικότερα, το 58,9% των Ελλήνων και το 71,4% των πολιτών στην Ε.Ε. θεωρούν ότι λιγότερο από το 15% των τροφίμων που αγοράζουν, καταλήγουν στα σκουπίδια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαλείται τα αποτελέσματα βρετανικής μελέτης από την οποία συνάγεται το συμπέρασμα ότι τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά «πετάνε» περίπου το 25% των τροφίμων που αγοράζουν.

Τέλος, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 78% των ελληνικών νοικοκυριών και το 89,1% των νοικοκυριών στην Ε.Ε. δηλώνουν ότι διαχωρίζουν τα απορρίμματα για σκοπούς ανακύκλωσης.

 

Πηγή: newsbeast.gr