ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά δέκα βήματα

Αντίθετα από ό,τι νομίζετε, υπάρχουν τρόποι και μάλιστα φυσικοί, μακριά από εντομοκτόνα και χημικά που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά τα κατά τα άλλα συμπαθέστατα αυτά έντομα.

Βήμα πρώτο: Επειδή η πρόληψη είναι η θεραπεία όλων των κακών, φροντίστε να μην δίνετε στα  ζωύφια λόγους για να σας επισκεφτούν. Καθαρίστε καλά μετά τα γεύματα και μη αφήνετε ψίχουλα πουθενά.

Βήμα δεύτερο: Μην αφήνετε τα σκουπίδια να μαζεύονται. Αυτή η λεπτομέρεια βέβαια θα κρατήσει μακριά και άλλα, πιο ενοχλητικά έντομα, όπως για παράδειγμα οι κατσαρίδες, αλλά θα βοηθήσει και στην καλύτερη υγιεινή του σπιτιού. Πετάξτε τα και μην τα στοιβάζετε στη βεράντα.

Βήμα τρίτο: Τυλίγετε προσεκτικά όλα τα τρόφιμα που αποθηκεύετε στα ντουλάπια της κουζίνας, και μην αφήνετε υπολείμματα ή ανοιχτές σακούλες.

Βήμα τέταρτο: Αν περισσέψει λίγο φαγητό, κρατήστε το στο ψυγείο κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ιδιαίτερα τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα και χαλάνε εύκολα.

Βήμα πέμπτο: Θυμηθείτε ότι και τα μυρμήγκια διψάνε , οπότε φροντίστε να μην τους δώσετε ευκαιρία να ξεδιψάσουν. Οποιαδήποτε εστία στάσιμου νερού ακόμα και λίγες σταγόνες είναι αρκετή για να τα προσελκύσει.

Βήμα έκτο: Εντοπίστε πιθανές ρωγμές στο σπίτι και κλείστε τις. Η λιγότερο τοξική λύση είναι η σιλικόνη.

Βήμα έβδομο: Στα μυρμήγκια αρέσει το φαγητό, αλλά υπάρχουν και μερικές μυρωδιές και γεύσεις που τους απωθούν πολύ. Σε περίπτωση που εντοπίσετε κάπου αυτή την ενοχλητική, αεικίνητη, μαύρη… γραμμούλα ραντίστε επάνω της λίγη πάπρικα, κανέλα, ναφθαλίνη, ή καπνό από τσιγάρο. Ακόμη και το κατακάθι του καφέ θα κάνει… δουλειά!

Βήμα όγδοο: Φτιάξτε ένα φυσικό εντομοαπωθητικό αναμιγνύοντας ξύσμα λεμονιού με νερό και ψεκάστε επάνω στη μυρμηγκοφωλιά.

Βήμα ένατο: Αν έχετε δει μυρμήγκια στο ντουλάπι με τα τρόφιμα, αδειάστε το και καθαρίστε καλά με νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει και λίγο χυμό λεμονιού και στη συνέχεια, βάλτε μέσα στο ντουλάπι μισό λεμόνι, ως έχει. Αφήστε το 2-3 μέρες και μετά αντικαταστήστε το με ένα φρέσκο.

Βήμα δέκατο: Αν έχετε δει μυρμήγκια να πλησιάζουν επικίνδυνα στο σπίτι σας, πασπαλίστε με ρίγανη ή σόδα μαγειρικής τις εξώπορτες και τα παράθυρα και δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα.

Πηγή: womenonly.gr