banner ad

ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

. March 29, 2011 . 0 Comments

ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

από την ΕΛΕΝΗ ΖΙΑΚΑ

 

Αγαπητό preciouslife.gr, σημερα ειπα να γραψω και να σας στειλω δικές μου συνταγές.

Ξεκιναω με το γλυκο πορτοκαλι της μαμας….ευκολη και γρηγορη συνταγη,για ειδος τουρτας πορτοκαλι,πορτοκαλογλυκο ,το λεει η μανουλα.

Λοιπον,το γλυκο αποτελειται απο μια βαση παντεσπανι,( δεν χρειαζεται μιξερ )και μια κρεμα..

Αν εχετε πορτοκαλια και χρονο καλυτερα να χρησιμοποιησετε φυσικο χυμο τοσο στη βαση οσο και στην κρεμα.

Για τη βαση:

Υλικα: 250 γρ αλευρι

160 γρ ελαιολαδο

160 γρ πορτοκαλαδα

μισο κουταλακι του γλυκου μπεικινγκ παουντερ

μισο κουταλακι του γλυκου κανελα

170 γρ ζαχαρη

Σε ενα μπωλ βαζετε το λαδι,την πορτοκαλαδα και τη ζαχαρη και τα ανακατευετε με ενα πιρουνι για 2′ ισα ισα να γινουν ομοιομορφα τα υγρα.Μετα ριχνετε το αλευρι και το μπεικινγκ παουντερ και την κανελα,και ανακατευετε ,με το πιρουνι παντα,μεχρι να γινει ομοιομορφος χυλος.Σε 5′ ειναι ετοιμο.Το βαζετε σε ενα ταψακι και το ψηνετε στους 180 βαθμους για 40′.Εξαρταται παντα και απο το φουρνο,οποτε να εχετε το νου σας,και αν ροδισει νωριτερα ,μην το αφησετε πανω απο 30′.Οταν ειναι ροδοκοκκινο,ειναι ετοιμο το παντεσπανι.

Οταν βαλετε στο φουρνο το παντεσπανι(το οποιο μπορειτε να το ψησετε σε φορμα κεικ και να ειναι μονο του ενα ωραιοτατο κεικ πορτοκαλι),ετοιμαζετε την κρεμα

Υλικα:

1 κιλο πορτοκαλαδα

50 γρ ζαχαρη

70 γρ κορν φλαουερ

 

Σε μια κατσαρολα βαζετε το χυμο,και σε μετρια φωτια περιμενετε να αρχιζει να βραζει,τοτε ριχνετε το κορν φλαουερ κ τη ζαχαριτσα(αν χρησιμοποιησετε ετοιμο χυμο,εχει ηδη ζαχαρη,οποτε μην προσθεσετε επιπλεον)

Ανακατευετε μεχρι να δεσει η κρεμα,κατεβαζετε απο τη φωτια και τη ριχνετε πανω απο τη βαση.Προσεξτε ομως να εχει κρυωσει αρκετα η βαση αλλα και η κρεμα.Αν ειναι και τα δυο καυτα,θα πιει η βαση την κρεμα.Πανω απο την κρεμα πασπαλιστε με λιγη κανελα,και αφηστε να πηξει η κρεμα.Πηζει ακριβως το ιδιο ειτε στο ψυγειο ειτε εξω,σε θερμοκρασια δωματιου.

Μικρο μυστικο:χρησιμοποιωντας κορν φλαουερ,μπορειτε να δεσετε οποιοδηποτε χυμο και να κανετε κρεμα.Η αναλογια ειναι ιδια,1 κιλο χυμο,70 γρ κορν φλαουερ.

Επισης να ξερετε οτι και η μπεσαμελ γινεται πολυ πιο νοστιμη με κορν φλαουερ και οχι με αλευρι σιταριου.Καλο θα ειναι,οταν θελετε να δεσετε κρεμα,οποια κι αν ειναι αυτη,πριν ριξετε το κορν φλαουερ στο ζεστο υγρο,να το εχετε αραιωσει σε λιγο απο αυτο το υγρο,ετσι δεν θα σβολιασει.Για παραδειγμα,στο χυμο,ριξτε στην κατσαρολα 900 γρ χυμου και στα 100γρ αραιωστε το κορν φλαουερ και μετα ριξτε το στην κατσαρολα με τον χυμο που αρχιζει να βραζει.

Καλη επιτυχια!!!!!

Αν και δεδομενη,μιας και χρειαζεται 15′ ετοιμασια,40′ ψησιμο και μια ωρα να κρυώσει.

 

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *