ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ

Πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην αρχή μιας σχέσης ώστε να αποφεύγουμε τον μελλοντικό πόνο και απογοήτευση. Κάντε λοιπόν πολλές ερωτήσεις στον εαυτό σας (αλλά … και σε εκείνον), αναζητήστε προειδοποιητικά σημάδια, εστιάστε στο τι βλέπετε και στο τι θέλετε να αποφύγετε. Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τα λεγόμενα «ολέθρια ελαττώματα», τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα σε μια σχέση. Βέβαια, κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι έχουμε τα μειονεκτήματα μας, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν και την ερωτική μας ζωή. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά, όμως, είναι πολύ πιο επικίνδυνα και καταστροφικά: Πρόκειται για τα «ολέθρια ελαττώματα», τα οποία πρέπει να «ανακαλύψουμε» εγκαίρως στο σύντροφο μας.

Τέτοια είναι:

 Εξαρτήσεις: Οι σχέσεις με ανθρώπους που έχουν εξαρτήσεις (ναρκωτικά, αλκοόλ, χάπια, τζόγος κλπ) είναι βέβαιο ότι θα σας πληγώσουν.

Θυμός: Το να ζεις με ένα θυμωμένο άνθρωπο είναι σαν να ζεις με… βόμβα: δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα εκραγεί! Ο θυμός είναι ένας «τρομοκράτης» […]. Όταν εντοπίσετε όλα τα παραπάνω, ΦΥΓΕΤΕ.

Θυματοποίηση: […]. Αν ο σύντροφός σας έχει τη συνήθεια να ενοχοποιεί τους άλλους για τις πράξεις του και δεν αναλαμβάνει τις δικές του ευθύνες , τότε επαγρυπνείτε: Θα είστε εσείς το επόμενο άτομο που «φταίει» για όλα! […]

‘Ελεγχος: Αυτός που ασκεί συνεχή έλεγχο βρίσκετε στον αντίποδα του «θύματος» – κάποιος που πρέπει να παίρνει όλες τις αποφάσεις μόνος του, αποφεύγει να ζητά βοήθεια, έχει ανάγκη να ελέγχει τη δική του αλλά και τη δική σας ζωή. […]. Αυτοί που αρέσκονται να ελέγχουν δεν θα δεχθούν ποτέ να τους εγκαταλείψετε. […]

Σεξουαλική δυσλειτουργικότητα: Αυτό δεν σημαίνει μόνο προβλήματα στη σεξουαλική επίδοση, όπως πρόωρη εκσπερμάτιση ή ανικανότητα οργασμού, αλλά μπορεί επίσης να δηλώνει και σεξουαλικές εμμονές. […]. Μερικά σεξουαλικά προβλήματα δεν είναι απαραιτήτως και ολέθρια, αλλά είναι δυνατόν να γίνουν αν ο σύντροφος σας δεν τα αντιμετωπίσει.

Ο σύντροφός σας δεν έχει ωριμάσει: […]. Αναζητήστε σημάδια όπως οικονομική ανευθυνότητα, έλλειψη κινητοποίησης, διάθεση εξάρτησης και άρνηση να πάρει τη ζωή στα σοβαρά. Αν θέλετε να νιώθετε σαν γονιός, ΜΕΙΝΕΤΕ στη σχέση. Διαφορετικά, βρείτε κάποιον άλλο.

Ο σύντροφός  ας είναι μη διαθέσιμος συναισθηματικά: Θα μπορούσα να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο για αυτό το «ολέθριο ελάττωμα». Εκείνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι: ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ»! […].

Ο σύντροφός σας δεν έχει ξεπεράσει κάποια προηγούμενη σχέση: Όλοι μας μεταφέρουμε συναισθηματικές «αποσκευές» από σχέσεις του παρελθόντος. Μερικές φορές όμως αυτές μπορεί να είναι … πολύ βαριές! […]. «Ναυαγοσώστριες» , θα βρείτε αυτούς τους τύπους αντρών πολύ γοητευτικούς.. ΠΡΟΣΕΞΤΕ!

Συναισθηματικά πληγωμένοι από τα παιδικά τους χρόνια: Όλοι έχουμε κατάλοιπα από την παιδική μας ηλικία. Μερικοί, όμως, είναι τόσο πληγωμένοι που δεν μπορούν να δημιουργήσουν μια υγιή σχέση. Κάτι τέτοιο συμβαίνει συνήθως όταν ο σύντροφός σας δεν έχει αντιληφθεί αυτό το πρόβλημα, επομένως δεν προσπαθεί να το ξεπεράσει. […]