ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΙΚΙ;

Και ποια είναι τα οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό;

«Συμπαντική ζωτική ενέργεια» είναι η ερμηνεία της ιαπωνικής λέξης Ρέικι. Πιο αναλυτικά, καθετί που έχει ζωή έχει την ανάγκη αυτής της ενέργειας για να ζει και να αναπτύσσεται, και αυτή βρίσκεται παντού γύρω μας και θρέφει το σώμα, την ψυχή, το νου και το πνεύμα.

Μετά τη γέννησή μας, όλοι είμαστε σε θέση να απορροφούμε ελεύθερα τη συγκεκριμένη ενέργεια και να τη μεταβιβάζουμε. Η ικανότητα αυτή μπλοκάρεται περισσότερο ή λιγότερο εξαιτίας της καταπίεσης των έντονων συγκινήσεων. Η πίεση που έρχεται στην ζωή μας κάθε φορά που περνάμε μια δύσκολη ψυχική κατάσταση (διαζύγιο, θάνατος αγαπημένου, οικονομική δυσκολία, προβλήματα με τα παιδιά, υπερκόπωση κτλ.) πολλές φορές μπλοκάρει την ζωτική αυτή ενέργεια.

Κατά τις συνεδρίες ρέικι, τα μπλοκαρίσματα των ενεργειακών αγωγών λύονται, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να απορροφούν απεριόριστα τη ζωτική ενέργεια και να τη μεταβιβάζουν στους άλλους.

Η θεραπευτική συνεδρία ρέικι πραγματοποιείται σε ένα δωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Κρύσταλλοι και αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται για την ενδυνάμωση της θεραπείας και τον ενεργειακό καθαρισμό του χώρου.
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο θεραπευόμενος ξαπλώνει στο κρεβάτι της θεραπείας, φορώντας κανονικά τα ρούχα του. Ο θεραπευτής τοποθετεί απαλά τα χέρια του στα ενεργειακά κέντρα του σώματος και ανάλογα με την τεχνική μπορεί να χρησιμοποιήσει κρυστάλλους, χρώματα και ήχο.
Με την ολοκλήρωση της θεραπείας προσφέρεται νερό, δίνεται χρόνος για επαναφορά από την θεραπεία και γίνεται διάλογος για την εμπειρία της θεραπείας.

Ο συνολικός χρόνος της συνεδρίας είναι 90 λεπτά, τα οποία περιλαμβάνουν την αρχική συζήτηση, την θεραπεία και τη γείωση.

Το ρέικι ενισχύει τη φυσική ικανότητα του σώματος να αυτοθεραπεύεται, αναζωογονεί τόσο το σώμα όσο και την ψυχή, επαναφέρει πνευματική και διανοητική ισορροπία, εξισορροπεί τις ενέργειες του σώματος, καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες και γενικά αποτελεί μία εξαιρετικά ευχάριστη, ολιστική μέθοδος θεραπείας.

Πηγη: newsbeast.gr