ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ – ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ

Ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης αναβλήθηκε λόγω των ανυπέρβλητων προβλημάτων, που άφησε πίσω του ο τυφώνας Sandy στην πιο οργανωμένη ίσως πόλη του κόσμου.
Είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε, πως μπορεί ακόμα να υπάρχουν αμφισβητίες της τεράστιας και επικίνδυνης κλιματικής αλλαγής που συμβαίνει γύρω μας. Άσχετα από το πόσο δυνατά η μητέρα φύση φωνάζει, εμείς δείχνουμε να μην ακούμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να επενδύσουμε σε λύσεις πριν τα πράγματα γίνουν ακόμα χειρότερα. Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε βαθιά μέσα σε λύσεις που μας δίνει η τεχνολογία. Λύσεις που θα δημιουργήσουν ένα πιο καθαρό περιβάλλον, περισσότερες νέες θέσεις εργασίας και ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.
Έχοντας υπάρξει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας μέσα στον αθλητισμό,όταν ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός, σαν τον Διεθνή Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης με παγκόσμιο εκτόπισμα,ακυρώνεται δεν μπορεί παρά να αισθανόμαστε τεράστιο το κ

ενό που αφήνει σε επίπεδο ελπίδας και πίστης σε κάτι καλύτερο.
Ακολουθεί όμως με μια εβδομάδα διαφορά ο δικός μας Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας και μάλιστα στην μοναδική του κλασσική διαδρομή, αναλαμβάνοντας τη ευθύνη αυτή την φορά να φέρει την ελπίδα μέσα από τα χιλιόμετρά του για κάτι καλύτερο σε κάθε επίπεδο, κοινωνικό, εκπαιδευτικό, αθλητικό, βιωτικό μέσα από τον ιδρώτα και τα εκαττομύρια βήματα των χιλιάδων συμμετεχόντων κάθε ηλικίας.
Γιατί αυτό είναι το μήνυμα.
”ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΗΛΙΚΙΑ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ, ΕΘΝΟΤΗΤΑ, ΧΡΩΜΑ, ΦΥΛΟ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΘΕΣΗ  Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε !!!”
Θα θέλαμε λοιπόν να αφιερώσουμε σε όλους, σε αυτούς που θα τρέξουν, αλλά και σε αυτούς που από μια γωνιά θα χειροκροτήσουν, το επίσημο video του βιβλίου μας ”ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ”, τα λόγια του οποίου αποδεικνύονται ίσως πιο επίκαιρα από ποτέ, κάτι που σίγουρα δεν φανταζόμασταν το 2010, όταν το πρωτοπαρουσιάζαμε για τον Χρυσό τότε Μαραθώνιο της Αθήνας με την ευκαιρία των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα. Όμως τίποτα δεν χάνεται. Συνήθως κάθε βήμα που κάνεις προς τα πίσω σηματοδοτεί την μεγαλύτερη φόρα που παίρνεις για την επόμενή σου προσπάθεια.
”ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.
ΕΧΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ,
ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΥΣΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ!!!
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ!!!
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΜΟΝΟΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ!!!..”
Νίκος Μιχαλόπουλος     Άννα Βερούλη.