banner ad

ΠΑΤΑΤΕΣ ΡΟΣΤΙ ΣΕ 10′

. November 9, 2012 . 0 Comments

ΥΛΙΚΑ:

3 μεγαλούτσικες πατάτες
αλάτι
πιπέρι
2 κ. σούπας λάδι
2 κ. σούπας βούτυρο
1 κ. σούπας αλεύρι
τριμμένο τυρί
γαλοπούλα καπνιστή σε κομμάτια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν περίπου για μισή ώρα. Αφαιρούμε από το νερό. Μόλις κρυώσουν λίγο μπορούμε να τις πιάσουμε και αφαιρούμε τη φλούδα τους και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα. Αν θέλουμε τις πατάτες για πρωϊνό μπορούμε να τις ετοιμάσουμε από το προηγούμενο βράδυ και να είναι έτοιμες το πρωϊ. Όταν θέλουμε να τις φτιάξουμε τις τρίβουμε στον τρίφτη του τυριού στις μεγάλες τρύπες όμως. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και το αλεύρι και αν θέλουμε προσθέτουμε ξερά μυρωδικά όπως θυμάρι, ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι, που καίει ήδη στη φωτιά. Ρίχνουμε τις πατάτες μέσα και με το πίσω μέρος ενός ποτηριού που του έχουμε βάλει λίγο λάδι τις πατάμε λίγο για να ενσωματωθούν και να γίνουν κάτι σαν κρέπα χοντρή. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγά σιγά μαγειρέυουμε από τη μια μεριά μέχρι οι άκρες της “κρέπας” να χρυσίσουν. Με τη βοήθεια ενός πιάτου γυρνάμε από την άλλη την “πίτα” μας. Ψήνουμε και από τις δυο πλευρές.

Τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο τυρί, κομμάτια αλλαντικών ή ακόμη και αυγά

 

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *