ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΓΓΙΞΤΕ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ!

Date

Έχετε ακούσει για του Μουσείο Αφής Αθηνών. Όχι; Είναι μόλλον καιρός να το επισκεφθείτε καθώς είναι μοναδικό. Μόνο πέντε τέτοια μουσεία υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τί το ιδιαίτερο έχει; Αγγίζετε τα εκθέματα, τα οποία είναι πιστά αντίγραφα πρωτοτύπων αρχαιοελληνικών αγαλμάτων που εκτίθενται σε άλλα μουσεία.

Φορέστε λοιπόν μια μάσκα, βρείτε ένα άτομο που εμπιστεύεστε και κάντε τον οδηγό σας στην εξερεύνηση της αρχαιοελληνικής τέχνης από μια διαφορετική οπτική. Αγγίξτε την Αφροδίτη της Μήλου, τον Ερμή του Πραξιτέλη, τον Ποσειδώνα, την Αθηνά και άλλα εκθέματα. Η πρώτη εντύπωση είναι πραγματικά παράξενη, αγγίζεις με τα χέρια σου αγάλματα χωρίς να τα βλέπεις και σου φαίνονται όλα ίδια. Σύντομα βέβαια η φαντασία σου αρχίζει να δουλεύει και  οι υπόλοιπες αισθήσεις προσπαθούν να αντικαταστήσουν τη μία που λείπει. Τότε αντιλαμβάνεσαι ένα νέο κόσμο, μια διαφορετική εμπειρία γεμάτη από αισθήσεις .

Το μουσείο ιδρύθηκε με σκοπό να επιτρέψει στα άτομα με προβλήματα όρασης να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Είναι ωστόσο μια καλή ευκαιρία για όλους να βιώσουν διαορετικές εμπειρίες και να κατανοήσουν καλύτερα τις ιδιαίτερότητες που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας με πρόβλημα στην όρασή τους.

Το μουσείο ιδρύθηκε το 1984 και ανήκει στο Φάρο Τυφλών της Ελλάδος (ΦΤΕ) και βρίσκεται στην οδό Δοϊράνης 198 στην Καλλιθέα.

Το 1988 έλαβε τον έπαινο του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς ανάμεσα σε 70 ευρωπαϊκά μουσεία.

Το 2004 έλαβε διάκριση για την προσβασιμότητα του από το Σωματείο Φίλων των Μουσείων

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μουσείου: www.tactualmuseum.gr

Πηγη: perierga.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα