ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΖΩΗ!

Date

Η τηλεόραση είναι μια συσκευή που άλλαξε την ιστορία αλλά και την καθημερινότητα της ανθρώπινης ζωής. Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι η υπερβολική παρακολούθηση επιβαρύνει το πνεύμα. Ειδικοί όμβς υποστηρίζουν ότι επηρέαζει και τη σθματική μας υγεία σε βαθμό μάλιστα αντίστοιχο του καπνίσματος.

Η καθιστική ζωή είναι ένα από τα μεγάλα κακά της εποχής μας, λένε οι ειδικοί, και η τηλεόραση είναι γεγονός πως συμβάλλει πολύ στο καθισιό. Τόσο πολύ μάλιστα που κάτι σε… ρίζες απλώνονται κάτω από τον καναπέ! Όπως αναφέρει η «Huffington Post», σε πρόσφατη μελέτη Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν πως για κάθε ώρα που περνάμε καθισμένοι μπροστά στην τηλεόραση χάνουμε 22 λεπτά ζωής, ενώ έχει τις ίδιες επιπτώσεις με το κάπνισμα!  Η αλόγιστη χρήση της τηλεόρασης ευθύνεται για πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας, από εγκεφαλικό έως και καρδιακή προσβολή.

«Η τηλεόραση συνδέεται με κακή υγεία και συγκρίνεται με την έλλειψη άσκησης και το κάπνισμα. Χρόνιες ασθένειες εμφανίζονται σε άτομα από 25 ετών και πάνω, ενώ παρατηρείται πως κάποιος πιο εύκολα θα κόψει το κάπνισμα παρά την τηλεόραση», λένε οι ερευνητές. Ειδικά τα παιδιά βλέπουν από 3 έως και 5 ώρες τηλεόραση τη μέρα, και με λίγους μαθηματικούς υπολογισμούς αυτό μεταφράζεται σε 2 με 5 χρόνια ζωής λιγότερα! Μάλλον δεν αξίζει τον κόπο. Ή καλύτερα… καθόλου δεν αξίζει τον κόπο!

Πηγη: perierga.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα