banner ad

ΑΡΝΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

. December 6, 2012 . 0 Comments

ΥΛΙΚΑ:
800 γρ. αρνί χωρίς κόκαλο κομμένο σε μπουκίτσες
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
2 καρότα κομμένα σε κομματάκια
1 κονκασέ ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
250 γρ. κριθαράκι χοντρό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
λίγο δενδρολίβανο
λίγο μαϊντανό
250 γρ. φέτα
ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό βοδινού
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σωτάρουμε το αρνί σε ελαιόλαδο. Ότνα πάρει καλό χρώμα προσθέτουμε τα κρεμμύια, τις πιπεριές και τα καρότα και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια βάζουμε τον πελτέ και τον κύβο και σωτάρουμε για λίγο ακόμη. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Μετά βάζουμε το κονκασέ και το μέλι και με το που πάρει βράσεη ρίχνουμε το δενδρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι, ένα ποτήρι νερό και κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Βράζουμε για 45 λεπτά. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κριθαράκι μέχρι να χρυσίσει και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς! Όταν ετοιμαστεί το αρνάκι, το μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ανακατεύουμε με το κριθαράκι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε για 15 λεπτά ακόμη. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε μαϊντανό και τρίβουμε φέτα από πάνω.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *