banner ad

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

. December 6, 2012 . 0 Comments

ΥΛΙΚΑ για το μείγμα 1:
125 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο
125 γρ. βούτυρο γάλακτος
50 γρ. αμύγδαλα τριμμένα ωμά
75 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά μπεϊκιν πάουτερ
1 κουταλιά ανθόνερο
1 – 2 βανίλιες

ΥΛΙΚΑ για το μείγμα 2:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΥΛΙΚΑ για το μείγμα 3:
150 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
ανθόνερο και άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα ωμά αμύγδαλα με την άχνη ζάχαρη στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες, το ανθόνερο και το αλεύρι και κάνουμε μια γρήγορη ζύμη. Προσθέτουμε στη συνέχεια και το καβουρδισμένο αμύγδαλο και πλάθουμε κουραμπιεδάκια. Τέλος τα τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε για 18 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *