banner ad

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

. December 6, 2012 . 0 Comments

ΥΛΙΚΑ μείγμα 1:
400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
400 γρ. σπορέλαιο
180 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο
2 – 3 κ. γλυκού κανέλα
1/4 κ. γλυκού σόδα
2 πορτοκάλια ξύσμα

ΥΛΙΚΑ μείγμα 2:
1000 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ργ. σιμιγδάλι ψιλό

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι:
500 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. μέλι
3 στικ κανέλας
3 ολόκληρα γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 3 – 4 ώρες πριν αρχίσουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να κρυώσει. Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλό. Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος 2 και ανακατεύουμε πολύ απαλά για πολύ λίγο για να μη κόψει το μείγμα. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι που να τραγανήσουν. Πετάμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, τα σουρώνουμε, μελώνουμε και ρίχνουμε τα καρύδια.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *