Η ΒΟΣΝΙΑ ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Αποβλήθηκε από κάθε ποδοσφαιρική διοργάνωση η Βοσνία/Ερζεγοβίνη επειδή η ομοσπονδία της χώρας δε συμμορφώθηκε στις συστάσεις της FIFA και της UEFA για αλλαγή του καταστατικού της, το οποίο προβλέπει τρεις προέδρους, έναν Σέρβο, έναν Κροάτη κι ένα Μουσουλμάνο ανά 16 μήνες

Οι πρώτες συστάσεις έγιναν από τη FIFA στις 28 Οκτωβρίου 2008 και από την UEFA στις 4 Οκτωβρίου του 2010, όμως η Ομοσπονδία της Βοσνίας δεν έδειχνε διατεθειμένη να προβεί σε αλλαγές του καταστατικού της. Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε οι 28 από τους 53 εκπροσώπους τάχθηκαν κατά της τροποποίησης και έκαναν την απόφασή τους γνωστή σε FIFA και UEFA.

 Την Παρασκευή 1 Απριλίου έληγε η προθεσμία κι έτσι αποφασίστηκε η Βοσνία να αποκλειστεί από κάθε είδους διοργάνωση, μέχρι να εναρμονιστεί με τους κανόνες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα προκριματικά του Euro 2012 η Βοσνία αγωνίζεται στον 4ο όμιλο, έχοντας 7 βαθμούς σε 4 αγώνες. Μπροστά της είναι η Γαλλία με 12 και η Αλβανία με τη Λευκορωσία με 8, που όμως έχουν ένα ματς παραπάνω.

 Να θυμίσουμε, ότι στη Βοσνία συνηθίζεται να γίνεται… ροτέισον στην προεδρία της ομοσπονδίας, καθώς βρίσκονται σ’ αυτήν εκ περιτροπής ένας Σέρβος, ένας Κροάτης κι ένας Μουσουλμάνος παράγοντας (κάθε 16 μήνες), προκειμένου να διατηρείται ισονομία.