banner ad

ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ PEELING

. December 16, 2012 . 0 Comments

Προσφέρει ανανέωση και ανάπλαση της επιδερμίδας

Η αρχή του χειμώνα είναι η κατάλληλη εποχή να ανανεώσουμε και να αναπλάσουμε την επιδερμίδα μας. Όλα τα δέρματα έχουν ανάγκη ανάπλασης.Στα λιπαρά δέρματα, κάνουμε peeling για να μειώσουμε τη λιπαρότητα, να εξαφανίσουμε τα κόκκινα σημάδια, να βελτιώσουμε τις ουλές.

Στα άτονα δέρματα, κάνουμε peeling για να διορθώσουμε την τονικότητα, και το δέρμα να γίνει πιο ζωντανό και λαμπερό. Στα φωτογηρασμένα δέρματα, κάνουμε peeling για να αφαιρέσουμε τις σκούρες κηλίδες, να δώσουμε λάμψη και κανονικό χρώμα στο δέρμα. Peeling υπάρχουν πολλά. Για κάθε τύπο δέρματος, ή καλύτερα για κάθε κατάσταση δέρματος.

– Σαλικυλικό οξύ, για λιπαρά και ακνεικά δέρματα.

– Λακτικό οξύ, για ενυδάτωση και αντιγήρανση.

– Λακτοβιονικό οξύ, για ευαίσθητα δέρματα.

– Γλυκολικο οξύ, για κυτταρική απολέπιση, σε δέρματα με φωτογήρανση, λιπαρότητα, σε σημάδια, και κοκκινίλες από ακμή, ουλές, κηλίδες, χλόασμα, μέλασμα και υπερμελαγχρώσεις.

– Ασκορβικό οξύ, για λάμψη.

– Κοζικό οξύ, για λεύκανση.

Και πολλά αλλά οξέα, που χρησιμοποιούνται μαζί με τα προηγούμενα για να βελτιώσουν το αποτέλεσμα, όπως το μανδελικό, το μηλικό, το τριχλωροξεϊκό, την ιντεμπενονη και αλλά.

Προετοιμάζοντας το δέρμα να δεχθεί το peeling

Όταν οι θεραπείες είναι δραστικές, όπως είναι τα peeling, καλό είναι να προετοιμάσουμε το δέρμα τρεις με τέσσερις εβδομάδες, με ειδικά προϊόντα στο σπίτι.

Καθαρισμός προσώπου: Με ένα προϊόν καθαριστικό με όξινη βάση, που σέβεται τον όξινο μανδύα και δεν ερεθίζει το δέρμα.

Το πρωί: Για σωστή ενυδάτωση και αναδόμηση, ας εκμεταλλευτούμε την ενδογενή ικανότητα του δέρματος για ανάπλαση καθώς και την αντιοξειδωτική του δυνατότητα.

Το βράδυ: Με προϊόντα φροντίδας που περιέχουν ποσοστό από τα οξέα, που θα χρησιμοποιήσουμε στις θεραπείες καμπίνας. Είναι σημαντική αυτή η συστηματική καθημερινή φροντίδα.

Εφαρμόζοντας στο δέρμα, κάθε βράδυ ένα προϊόν με οξέα φρούτων 10%, μετά από 3 μήνες, έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα, σαν να έχουμε κάνει 3 μέτρια peeling.

Αντηλιακή προστασία

Απαραίτητη και το χειμώνα η προστασία με φίλτρα. Τα νέας γενιάς αντηλιακά εκτός από τα φυσικά φίλτρα, περιέχουν και πολλά αντιοξειδωτικά για καλύτερη προστασία από τις ελεύθερες ρίζες.

Πώς γίνονται τα peelings

Έχουμε ήδη κάνει έναν βαθύ καθαρισμό και μια καλή ενυδάτωση στο δέρμα. Μετά από αυτήν την επαγγελματική φροντίδα, καθώς και την προετοιμασία που έχουμε ήδη κάνει στο σπίτι τις προηγούμενες 3 ή 4 εβδομάδες, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην εφαρμογή των peels.

Η κάθε συνέδρια απαιτεί από 20 λεπτά έως το πολύ μια ώρα. Τα περισσότερα σύγχρονα peeling δεν ερεθίζουν το δέρμα και δεν φαίνεται κάτι τελειώνοντας τη συνεδρία. Τα peeling γίνονται κάθε 7 με 10 μέρες, όταν πρόκειται για μέτρια peeling.

Τα πιο βαθιά peeling μπορεί να απαιτούν ένα μήνα, μέχρι την επόμενη συνεδρία. Το ξεφλούδισμα ή απολέπιση, δεν είναι απαραίτητα ορατή. Μπορεί να είναι σε κυτταρικό επίπεδο, οπότε δεν φαίνεται τίποτα. Υπάρχει μόνο λάμψη και διαφορά στην υφή του δέρματος. Τα οξέα φρούτων η AHA, η γλυκολικό οξύ, συνήθως δεν προκαλούν απολέπιση, ή και αν προκαλέσουν, είναι ήπιας μορφής.

Τα phytopeeling κάνουν ίσως την μεγαλύτερη απολέπιση. Ενδείκνυνται για ακμή, είναι επίσης ιδανικό για λιπαρά προβληματικά, καθώς και άτονα δέρματα. Δημιουργούν όμως δυσανεξίες αλλά και αλλεργικές αντιδράσεις και γι’ αυτό τείνουν ν αντικατασταθούν με άλλα σύγχρονα peeling, που εφαρμόζονται χωρίς τριβή.

Το σαλικυλικό οξύ, μπορεί να δημιουργήσει κοκκινίλες για μερικές ώρες, η ακόμα και απολέπιση τοπική ελαφριά έως έντονη, ανάλογα την κατάσταση του δέρματος. Το αποτέλεσμα που δίνει σε φλεγμονώδη ακμή είναι απαράμιλλο. Το λακτικό οξύ είναι ήπιο,αλλά δεν δημιουργεί ερεθισμούς, και επιπλέον ενυδατώνει την επιδερμίδα.

Επιλογή ανάλογα με το δέρμα

– Δέρμα με ρυτίδες και πανάδες: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα peels εκτός του σαλικυλικού οξέος και του TCA (τριχλωροξεικό οξύ).

– Δέρμα με ακμή, κοκκινίλες, σημάδια και ουλές: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνδυασμός σαλικυλικού και γλυκολικού οξέος.

– Ευαίσθητο δέρμα με φωτογήρανση: Ένα κοκτέιλ από λακτοβιονικό, λακτικό, ασκορβικό, ιντεμπενόνη, μανδελικό και αργότερα γλυκολικό, μπορούν να συνδυαστούν και να δώσουν ένα πολύ πολύ καλό αποτέλεσμα.

Για καλύτερα αποτελέσματα

Στην ακμή ο ιδανικός συνδυασμός είναι ο βαθύς καθαρισμός, πριν τα peels, αλλά και ενδιάμεσα, αν χρειασθεί, και όσες φορές χρειασθεί. Αυτό εξαρτάται από την κατάσταση του δέρματος. Θα το κρίνει ο αισθητικός.

Στην αντιγήρανση ο ιδανικός συνδυασμός είναι το needling, πριν το peeling, ή ενδιάμεσα από τα peeling. Προϊόν για διείσδυση είναι το ίδιο το peeling, αλλά και άλλα δραστικά συστατικά, πάντα σε μορφή ορού η τζελ. Επίσης συνδυάζουμε με προϊοντικές αντιγηραντικές θεραπείες, αλλά και ρεύματα τόνωσης και σύσφιξης, όπως μικρορεύματα και παρεμβαλλόμενα ρεύματα.

Για υπερμελαγχρώσεις, ιδανικός συνδυασμός είναι η εφαρμογή παλμικού φωτός,η λεγόμενη φωτοανάπλαση. Πριν ξεκινήσουμε τα peels, εφαρμόζουμε την πρώτη συνεδρία φωτοανάπλασης, προχωράμε με τα peels και ενδιάμεσα, αν χρειασθεί κάνουμε έως 4 συνεδρίες φωτοανάπλασης.

Ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή

Στην γεμάτη ήλιο Ελλάδα, πρέπει να ορίσουμε αυστηρούς χρόνους εφαρμογής των δραστικών θεραπειών. Αρχές Νοεμβρίου με τέλος Φλεβάρη, είναι τα ασφαλή όρια που μπορούμε να δουλέψουμε τα peels, χωρίς φόβο για το δέρμα. Αν δουλέψουμε εκτός των χρονικών αυτών ορίων, το δέρμα είναι ευάλωτο στις περιβαλλοντικές επιθέσεις, και κυρίως στη UVA ,UVB και την UVC ακτινοβολία.

Όσο καλή αντηλιακή προστασία και να έχετε, το δέρμα σας, δεν είναι καλυμμένο, την εποχή των peels, διότι το δέρμα σας με την απολέπιση έχει μειωμένο πάχος κεράτινης στιβάδας, και άρα μειωμένη προστασία, απέναντι σ΄ έναν ιδιαίτερα επιθετικό ήλιο.

Πηγή: diatrofi.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΟΜΟΡΦΙΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *