banner ad

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2012

. December 26, 2012 . 0 Comments

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και στο τέλος τα ξερά φρούτα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45 λεπτά – 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 12

ΥΛΙΚΑ:
4 αυγά
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. βούτυρο λιωμένο Lurpak
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
½ κουτ. του γλυκού κανέλα σκόνη
200 γρ. σταφίδες ή οποιοδήποτε άλλο ξερό φρούτο έχουμε στο σπίτι

Πηγη: megatv

 

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *