banner ad

ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ

. December 26, 2012 . 0 Comments

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε στο μπλέντερ το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι, του κουρκουμά και την πάπρικα και ανακατεύουμε για λίγο. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν τα υλικά μας τρίμμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε 4 – 6 κουταλιές παγωμένο νερό. Χωρίζουμε τη ζύμε στα 2 και τοποθετούμε σε σακουλάκια στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σε πάχος 3 – 4 χιλιοστά. Φτιάχνουμε και κόβουμε τα σχέδια με τη βοήθεια ενός κουπάτ και τοποθετούμε τα κρακεράκια στο ταψί. Ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν λίγο και να πάρουν ωραίο χρώμα.

ΥΛΙΚΑ:

125 γρ. αλεύριγια όλες τις χρήσεις
3/4 κ. γλυκού αλάτι
1/2 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/4 κ. γλυκού κουρκουμάς
220 – 250 γρ. τυρί αλμυρο
70 γρ. βούτυρο ανάλατο

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *