banner ad

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

. January 2, 2013 . 0 Comments

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σωτάρουμε το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο, μόλις πάρει χρώμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του μελιού. Καπακώνουμε μέχρι η σως να πήξει και να γίνει γλάσσο (περίπου 15 – 20). Στη συνέχεια ξεκαπακώνουμε και ελέγχουμε συνεχώς για το πόσο μέλι θα βάλουμε, ρίχνοντας σιγά σιγά μέχρι να ισορροπήσει η αρμύρα από τη σόγια και τη σως από το λεμόνι.

Για το ρύζι:

Βάζουμε τα υγρά να βράσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το ρύζι και ανακατεούμε και βάζουμε με καπακωμένη κατσαρόλα για 12 λεπτά. Αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά με κλειστό καπάκι εκτός φωτιάς.

ΥΛΙΚΑ για το κοτόπουλο:

1 κοτόπουλο κομμένο στα 8
1 – 2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι σόγια σως
3 σκελίδες σκόρδο
λίγο τζίντζερ
θυμάρι
μέλι περίπου 3/4 του φλιτζανιού

ΥΛΙΚΑ για το ρύζι:

1,5 κούπα νερό 350 ml
1 κούπα γάλα καρύδας 250ml
1 κιλό ρύζι
1 κ. γλυκού ζάχαρη καστανή κατά προτίμηση
άλατι
πιπέρι

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *