banner ad

ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

. January 4, 2013 . 0 Comments

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια κατσαρόλα αφήνουμε να κάψει το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τα μανιτάρια, το κοτόπουλο και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί και αυτό. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, βάζουμετη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει καλά το μείγμα. Το χωρίζουμε στα 2, το μισό το βάζουμε στο μείγμα κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά και ανα χρειάζεται αλατοπιπερώνουμε. Το άλλο μισό το βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και βράζουμε μέχρι να πήξει και να γίνει μια ελαφριά μπεσαμέλ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε τη μισή από τη μπεσαμέλ. Χωρίζουμε το μείγμα του κοτόπουλου ανάλογα με το πόσες τορτίγιες χωράει το ταψί μας και βάζουμε τη γέμιση στις τορτίγιες. Διπλώνουμε κάθε μια σε ρολό και τις τοποθετούμε στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω. Τέλος από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ, προσθέτουμε την υπόλοιπη γραβιέρα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για λεπτά περίπου. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

YΛΙΚΑ

500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
500 γρ. σπανάκι πολύ καλά πλυμένο
350 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μικρούς κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
7 – 10 τορτίγιες μεγάλες

ΥΛΙΚΑ για τη μπεσαμέλ

100 γρ. βούτυρο
120 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *