ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ

Date

BELÉN EN NAVIDADΧιλιάδες πιστοί συρρέουν στο Ναό της Γέννησης

Χιλιάδες πιστοί απ όλο τον πλανήτη συρρέουν για τα Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ, τη γενέτειρα σύμφωνα με τη βιβλική περιγραφή, του Ιησού Χριστού.Ξεπερνούν τις 15 χιλιάδες, αναφέρουν οι τοπικές παλαιστινιακές αρχές ενώ άλλοι κάνουν λόγο για 25 χιλιάδες, όπως ενημερώνουν οι ισραηλινές αρχές.Με ηχητικό φόντο τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες, η πλατεία μπροστά απ’ τον Ναό της Γέννησης είναι κατάμεστη από τους προσκυνητές πιστούς, με συμμετοχή πολλών μουσικών, αλλά και χωρωδών νεαρής ηλικίας. Πολλοί επισκέπτες έχουν ντυθεί Αϊ Βασίληδες.

Στη λειτουργία που θα ψαλεί απόψε στα αραβικά, το πρόσταγμα θα έχει ο Ιορδανός ιερωμένος Τουάλ, 72 ετών.

Στο μήνυμά του ο ιεράρχης τόνισε ότι αν και μειοψηφούν, ανάμεσα στους Άραβες, «όμως οι Χριστιανοί είναι πιο πολύ απ ένα απλό μέλος της κοινότητας. Επίσης, στα κράτη όπου είναι εγκατεστημένοι ας αναλάβουν, τώρα, τις ιστορικές ευθύνες τους, να εγκολπωθούν την αρχή της μη-βίας, να προσηλωθούν στον διεκκλησιαστικό διάλογο, Εμείς, κρίνουμε ότι η Συρία επισκίασε τα φετινά Χριστούγεννα. Θυμίζω ότι στην Ιορδανία είναι εγκατεστημένοι 250 χιλιάδες σύροι πρόσφυγες».

Εξάλλου, ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του, τώρα που η Παλαιστινιακή Αρχή έχει αποκτήσει στον ΟΗΕ το καθεστώς του παρατηρητή.

Πρέπει, είπε, η δεύτερη θητεία του Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ να συνδυαστεί με διάλογο με στόχο τη διπλωματική λύση, που είναι η ειρηνική συνύπαρξη δύο γειτονικών ανεξάρτητων κρατών.

Αναμένεται (τηρώντας μία παράδοση που ξεκίνησε ο Γιάσερ Αραφάτ) στο Ναό της Γέννησης να δώσει το παρών ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Στο μακρινό παρελθόν, οι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί, στη Βηθλεέμ, έφθαναν και το 90% του τοπικού πληθυσμού. Σήμερα, όμως, μειοψηφούν. Πολλοί μουσουλμάνοι διαλέγουν να επισκεφθούν, αυτήν τη χρονική περίοδο, τη γενέτειρα του Ιησού Χριστού.

Πηγη: newsbeast.gr
Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα