ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ

IMG_7531Ετοιμάστε ένα ξεχωριστό πρωινό

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, γάλα, καγιέν, αλάτι, αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ρευστός χυλός. Παίρνουμε ένα ταψί για μάφινς με 12 θέσεις, βουτυρώνουμε καλά τα φορμάκια και ψεκάζουμε με λάδι.Στη συνέχεια γεμίζουμε μέχρι τη μέση με το μείγμα μας τα φορμάκια και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί στις κορυφές.

Ψήνουμε σε κρύο φούρνο στους 240 βαθμούς για 30 λεπτά ακριβώς χωρίς να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου ενδιάμεσα.

Αφού ψηθούν θα έχουν φουσκώσει πάρα πολύ και θα είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Υλικά
Για 4-6 άτομα

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί τσένταρ, προαιρετικά

Πηγη: newsbeast.gr