ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Date

4d7fc23a7a6b1_620_!Δεν ασκούνται πλέον στην ύπαιθρο τα παιδιά στη Φουκουσίμα

Τα παιδιά της Φουκουσίμα έχουν αρχίσει να… παχαίνουν, καθώς τούς έχει απαγορευθεί η άσκηση στην ύπαιθρο εξαιτίας του φόβου να μολυνθούν από τη ραδιενέργεια μετά το δυστύχημα που έγινε την 11η Μαρτίου του 2011 στην τοπική πυρηνική μονάδα, αναφέρει σημερινή κυβερνητική έκθεση.Η έκθεση αυτή βασίστηκε στον έλεγχο του σωματικού βάρους 700.000 παιδιών ηλικίας 5-17 ετών.

Υπέρβαρα χαρακτηρίζονται τα παιδιά που υπερβαίνουν κατά τουλάχιστον 20% το ενδεικνυόμενο σωματικό βάρος για την ηλικία και το ανάστημά τους.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος διενεργήθηκε σε 47, συνολικά, ιαπωνικές νομαρχίες. Υπέρβαρα παιδιά έχει και η βόρεια νομαρχία της νήσου Χονσού.

Όμως η Φουκουσίμα έχει τα θλιβερά πρωτεία: σε 7 ηλικιακές κατηγορίες, τα παιδιά της καταγράφηκαν υπέρβαρα…

«Η φυσική άσκηση μειώθηκε στη Φουκουσίμα, ιδίως στο δημοτικό» τονίστηκε στην έκθεση, που συνδέει την απουσία άσκησης με το δυστύχημα στη μονάδα πυρηνικής ενέργειας της εταιρείας «Νταϊτσί». Λίγο μετά το δυστύχημα, οι διευθυντές των 449 τοπικών σχολείων, από τα οποία 56% δημόσια, δεν επέτρεπαν στους μαθητές να γυμνάζονται. Πάντως, φέτος μετά το καλοκαίρι, η απαγόρευση ίσχυε πλέον μόνον στα 71 σχολεία της Φουκουσίμα.

Πηγη: newsbeast.gr
Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα