banner ad

ΙΣΠΑΝΙΚΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

. January 8, 2013 . 0 Comments

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τα τσούρος

Ζυγίζουμε το νερό και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στο μάτι. Μέχρι να πάρει βράση το μείγμα και να λιώσει το βούτυρο ζυγίζουμε το αλεύρι και το αφήνουμε σε ένα μπολ, σπάμε και τα αυγά και τα ανακατεύουμε λίγο με ένα πιρούνι. Όταν βράσει το νερό με το βούτυρο αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε το αλάτι και ρίχνουμε με μιας το αλεύρι. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζουμε ξανά στο μάτι. Ψήνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας και προσέχουμε να μην αρπάξει από τον πάτο. Βάζουμε το μείγμα στο μίξερ και το χτυπάμε για 2 – 3 λεπτά. Έτσι κρυώνει και δεν θα γίνουν ομελέτα τα αυγά. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και βάζουμε αρκετό λάδι σε μια κατσαόλα. Όταν το λάδι φτάσει στους 180 βαθμούς ρίχνουμε κομμάτι ζύμης μήκους μερικών εκατοστών και τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί για να στραγγίξουν.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για το fondue

Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα που την έχουμε κάνει μικρά κομμάτια, αφήνουμε για μερικά λεπτά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα το λικερ και τους ξηρούς καρπούς. Κρατάμε το μείγμα ζεστό σε πυρέξ πάνω από ένα κερί. Την υπόλοιπη κρέμα την κρατάμε και την προσθέτουμε αν αρχίσει και πήζει το μείγμα μας.

YΛΙΚΑ για τα τσούρους

250 γρ. νερό
100 γρ. βούτυρο
150 ρ. αλεύρι
1 κ. γλυκού ζάχαρη
2 αυγά
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

ΥΛΙΚΑ για το fondue σοκολάτας

400 γρ. σοκολάτας κουβερτούρα γάλακτος
μισή κούπα κρέμα γάλακτος
2 – 3 κ. σούπας λικερ
τριμμένους ξηρούς καρπούς

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *