ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

Date

πατατες φουρνου (Γρανιτης)υλικά

1200 γρ. μικρές, βιολογικές πατατούλες (εναλλακτικά, κοινές πατάτες)
3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι, το ξύσμα και το χυμό
1 λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό
5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
2 κ.γ. σιναπόσπορος
1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και αν χρειαστεί, τις βουρτσίζουμε, γιατί θα ψηθούν ακαθάριστες. Κόβουμε τις μεγαλύτερες στη μέση (αν χρησιμοποιήσουμε κανονικές πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες). Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε με πιρούνι το μείγμα. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με το μείγμα πολύ καλά. Τις βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, το οποίο θα αφαιρέσουμε μετά από 30′. Τις ψήνουμε συνολικά 1-1.30′ ώρα, ανακατεύοντας τακτικά. Αν χρειαστούν υγρό, προσθέτουμε 3-4 κ.σ. νερό.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα