banner ad

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΣΚΟΡΔΟ

. January 9, 2013 . 0 Comments
Coconut-Curry-Squash-Soupυλικά

1 κ. πατάτες
2 μεγάλα κεφάλια σκόρδο
300 γρ. κρεμμύδια σε ροδέλες
1,5 λ. ζωμός λαχανικών
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
ψωμί και βούτυρο γιά κρουτόν (προαιρετικά)

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 220ο. Χωρίζουμε τις σκελίδες των σκόρδων, τις βάζουμε σ’ ένα μπολ και τις λαδώνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Τις απλώνουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε στο φούρνο ακαθάριστες γιά 15΄-18′. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις ροδέλλες του κρεμμυδιού γιά 2′-3′, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα γυρίζουμε όλα μαζί γιά 1′. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε τη σούπα να βράσει γιά 15′, ανακατεύοντας συχνά. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου (βγαίνει εύκολα το “πουκάμισό” τους όταν έχουν ψηθεί) και τις προσθέτουμε στη σούπα. Αφήνουμε να βράσουν μαζί άλλα 6′-7′ και βγάζουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει λίγο την περνάμε από το μούλτι ή το μπλέντερ γιά να γίνει κρέμα. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μιά κ.σ. φρέσκο βούτυρο, αν θέλουμε. Αν έχει γίνει πολύ πηχτή προσθέτουμε μερικές κ.σ. νερό. Την ζεσταίνουμε καλά πριν το σερβίρισμα. Γιά τα κρουτόν, κόβουμε σε μικρούς κύβους χθεσινό ψωμί και το ροδίζουμε σε φρέσκο βούτυρο (ή ελαιόλαδο). Τα σερβίρουμε σε χωριστό μπολάκι.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *