banner ad

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

. January 10, 2013 . 0 Comments

Biskota-amugdalou-gemista-me-kremaΓλυκός πειρασμός που δύσκολα αντιστέκεσαι

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη του μπισκότου
1 αυγό
200 γραμμάρια μαργαρίνη
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
400 γραμμάρια αλεύρι
40 γραμμάρια κακάο

Για την γέμιση
250 γραμμάρια κουβερτούρα
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τη ζύμη του μπισκότου
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά στο ψυγείο.

Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ τα μπισκότα.
Τοποθετούμε σε λαδόχαρτο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 14 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για την γέμιση
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Γεμίζουμε τα μισά μπισκότα με την κρέμα, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα και σερβίρουμε με παγωτό μπισκότο κρέμα.

Πηγη: newsbeast.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *