“ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ”

Date

no_rape_2013Ο πατέρας της Ινδής θέλει να δώσει θάρρος σε άλλες γυναίκες

Να γίνει γνωστό το όνομα της κόρης του, καθώς έτσι θα μπορούσε να γίνει πηγή δύναμης για άλλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης επιθυμεί ο πατέρας της νεαρής ινδής που έπεσε θύμα βιασμού και άγριου ξυλοδαρμού και κατέληξε σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.Η 23χρονη φοιτήτρια φυσιοθεραπείας πέθανε στις 28 Δεκεμβρίου, δύο εβδομάδες μετά από τον ομαδικό βιασμό της σε ένα λεωφορείο στο Νέο Δελχί που πυροδότησε διαδηλώσεις σε όλη την Ινδία και οδήγησε σε υποσχέσεις από την κυβέρνηση για πιο σκληρή τιμωρία για τους εγκληματίες.«Θέλουμε ο κόσμος να ξέρει το πραγματικό της όνομα. Η κόρη μου δεν έκανε κανένα λάθος, πέθανε ενώ προστάτευσε τον εαυτό της» είπε ο πατέρας της σε βρετανική κυριακάτικη εφημερίδα. «Είμαι υπερήφανος για αυτήν. Αποκαλύπτοντας το όνομά της θα δώσω θάρρος σε άλλες γυναίκες που έχουν επιβιώσει από αυτές τις επιθέσεις. Θα αντλήσουν δύναμη από την κόρη μου» συμπλήρωσε.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι ο πατέρας έδωσε την άδεια να δημοσιευτεί το όνομα καθώς και μια οικογενειακή φωτογραφία. Το Ρόιτερς πάντως επέλεξε να μην αποκαλύψει το όνομα του θύματος, καθώς οι ινδικές αρχές έχουν απαγορεύσει στα μέσα ενημέρωσης να το πράξουν .

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας είχε ήδη ζητήσει η νέα νομοθεσία που θα αφορά τα ειδεχθή σεξουαλικά εγκλήματα, να λάβει στη μνήμη της, το όνομα της κόρης του.

Κατηγορίες για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας έχουν απαγγελθεί σε πέντε άνδρες, οι οποίοι θα εμφανιστούν στο δικαστήριο του Νέου Δελχί τη Δευτέρα.

Πηγη: newsbeast.gr
Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα