banner ad

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

. January 12, 2013 . 0 Comments

keik-giaourti-lemoni-2_600_400_933157721Για ένα γευστικό πρωινό

ΥλικάΓια 8-10 άτομα

-4 κούπες αλεύρι 512 γραμμάρια
-1 κούπά ζάχαρη 200 γραμμάρια
-1 1/2 κούπα φρέσκο βούτυρο 113 γραμμάρια
-1 ποτηράκι κονιάκ
-3 αυγά
-4 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 ποτήρι χυμό μανταρινιού
-ξύσμα από 1 μανταρίνι
-Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο, ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Έπειτα βάζουμε τα αυγά και χτυπάμε το μείγμα με σύρμα. Κατόπιν ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα μανταρινιού καθώς και το κονιάκ, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά.

Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 φούρνο για 55 λεπτά.

Πηγη: newsbeast.gr
Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *