ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ (ΣΕ 10′ ΛΕΠΤΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε αλατισμένο νερό για όση ώρα αναφέρεται στην συσκευασία τους. Αφαιρούμε, στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Κατά τη διάρκεια που βράζουν τα μακαρόνια ξεπλένουμε καλά την κάπαρη με πολύ νερό. Στραγγίζουμε και αν θέλουμε την τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Αφήνουμε να τσιγαριστούν για ένα λεπτό και προσθέτουμε τον τόνο τον οποίο έχουμε στραγγίξει, τις ελιές και στο τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την κάπαρη. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειάζεται αλάτι.
Σερβίρουμε αμέσως.

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. φιογκάκια ή άλλα ζυμαρικά
Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2Χ160 γρ. τόνο σε κονσέρβα
100 γρ. ελιές σε φέτες ή ολόκληρες χωρίς κουκούτσι
3 κ.σ κάπαρη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Πηγη: megatv