banner ad

ΝΤΟΜΑΤΕΝΙΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΡΑΧΑΝΑ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

. January 16, 2013 . 0 Comments

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το ζαμπόν χωρίς λάδι και σε χαμηλή φωτιά για 3 – 4 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε 2 – 3 κουταλιές της σούπας λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Συνεχίζουμε να τα σωτάρουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το θυμάρι. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μείνει σχεδόν ελάχιστο υγρό στην κατσαρόλα. Αδειάζουμε τις κονσέρβες με το κονκασέ στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 2 πρέζες ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και μια κούπα τραχανά γλυκό, τον κύβο του βοδινού και 5 κούπες νερό. Βράζουμε για 18 – 20 λεπτά μέχρι να γίνει ο τραχανάς.

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. καπνιστό ζαμπόν σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. μανιτάρια κομμένα στα 4
2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ
1 κούπα γλυκό τραχανά
1 κύβο ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου
θυμάρι ξερό

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *